Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '08

 
Kategori
Spor
 

Hava buz gibi, rakip tuz gibi!

Hava buz gibi, rakip tuz gibi!
 

***Buzda artistik fubol!***


Gazeteci-yazar Cengiz Çandar'ın bir sözü var, çok severim;

"Fenerbahçe ile oynarsanız namağlupluk da liderlik de biter!"

Bu zorlu ve dört gözle beklenen maçtan sonra bu sözün ne kadar doğru bir söz olduğunu gördük, Fener'in zoru sevdiğini de.

Maç öncesi kritiklerimizi yaparken eşim, beraberlik bile başarı dedi, ben de sağ-salim bitsin de maç, yenilsek bile üzülmem, dedim. Çünkü haftalar öncesinden soğuk ve zor koşullar bizi endişelendiriyordu, Sivasspor da iyi bir ekip, sahasında henüz yenilgi tatmamış üstelik soğuk onlara vız geliyor, alışıklar. Alışık olmadıkları bir şey var ki o da Fenerbahçe. İlk yarıda ilk ve tek yenilgiyi Roberto Carlos'un attığı golle tatmışlardı. Sanırım aşırı motivasyon ve yiğitlik havaları Fenerbahçe'yi ciddiye almamalarına neden oldu.

Sivas'ta soğuk havaya rağmen maça ilgi çok fazlaydı, kulüp yönetimi bilet fiyatlarını değiştirmemiş ve dostluk adına güzel girişimlerde bulunmuş, bu nedenle çevre illerden gelen taraftarlar karışık olarak tribünleri doldurdu. Buradan Sivaslıları ve yöneticileri kutlamak gerek. Fenerli taraftarlar soğuğa meydan okurcasına soyunmuşlar, gösteri yapıyorlardı, insan onları izlerken üşüyor...

Maçın sonucu bu kadar farklı olacak deseler ben inanmazdım, hatta Kezman ısınırken, kaygılandık, düz sahada ayakta duramıyor, burada nasıl duracak, dedik. Kezman bizi utandırdı, hem defansta hem hücumda her yerde vardı. Kezman'ı bulunduğu zor durumdan kurtarıp yeniden kazanmak da Zico'nun bir başarısı. İnsanı kaybetmek çok kolay, kazanmak zor!

Maça gelince, bizim açımızdan kontrollü ve iyi başladı. İlk 8 dakikada 3 net gol pozisyonu vardı. Baştan sonra üstün oynadı Kanaryalar. İkinci yarının başında biraz gevşediler ve Sivasspor'un golü geldi. İlginç olan 58. dakikada atıldı gol (Musa). Olsun iyi oldu. Sevindiler, ben de sevindim. Alex gol atana dek Sezer tarafından markaj altındaydı, baktılar ki markajda bile atıyor rahat bıraktılar kaptanı. Deivid'in nokta atışına kısacık boyu ile yükseldi ve kaleci Akın'ı avladı. Kaleci Akın gerçekten çok başarılı. İkinci gol 39. dakikada Semih'ten, diğer iki gol de (78. ve 86. dakikada) Kezman'dan geldi.

Sivassporlu oyuncular gayretliydiler ama işe yaramadı. Oyun sistemlerini Fenerbahçe'ye göre ayarlamışlar ama maya tutmadı. Ben bugün Mehmet Yıldız'ı yetersiz buldum. "Biz haddimizi biliriz," demişti, aferin ona!

Fenerbahçeli oyuncuların hepsi birbirinden başarılıydı, kaleci Volkan'a çok iş düşmedi. Bu maç, zor geçeceği varsayılan bir deplasman maçının, o kadar da zor geçmediğinin göstergesi oldu. Hakem de beni çok şaşırttı, bizim en son yönettiği maçımızda, Zico'yu bile çileden çıkartmıştı. Soğuk hava, hakemi de etkiledi sanırım, bir kez de yere düştü. Sakatlık olmaması çok sevindirici, futbolcular, Norveç'ten gelen özel kramponları giymişlerdi, birkaçı maç sırasında uyum sağlayamadı ve değiştirdi.

Kısacası, buzlu sahada en az gol yiyen takımla en çok gol atan takımın mücadelesi vardı, en çok atan, yine çok atarak kazandı. Liderlik gitti de, inşallah hevesleri kırılmaz yiğidoların! Onlar bu yılın cesur yürekleri...

Hadi bakalım en zorlu engeli de aştık, gelsin sıradakiler!

Resim alıntıdır:
http://www.fenerbahce.com/
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..