Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '22

 
Kategori
Müzik
 

Hava soğuk müzik sıcak

Güliz Ayla, soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak yüksek tempolu yeni şarkısı 'Al Yorgun Kalbimi' ile karşımızda. Sözleri Güliz Ayla’ya, müziği Güliz Ayla ve Cemre Kabaş’a ait şarkıya Ata Bornova ile Mehmet Mutlu’dan oluşan Alaca’nın yaptığı düzenleme ile 70'ler konseptini buram buram hissediyoruz. Gökhan Özdemir yönetmenliğinde çekilen video klibi de yaptığı müziği karşı tarafa yansıtıyor. Güliz Ayla'yla geçmişte yaptığı röportajda müzisyen olmasından dolayı her dönemden ilham aldığını kendi müziğine de adapte ederek şık bir iş sunmanın hedefinde olduğunu vurgulamıştı. Güliz'in hem melankoli hem de renkli diskografisine yakışmış mı yakışmış.
 
 
Romantik şarkı
 
'Korkmam Ben' ile çıtayı yükselten Aybüke Albere, sözü ve müziği kendisine, düzenlemesi Görkem Yenilmez imzası taşıyan yeni şarkısı 'Aklım Kalır'ı geçtiğimiz hafta yayınladı. Aybüke'nin duru vokali ve piyano solosuyla müthiş bir iş çıkarmış. Aybüke bestecilik yönünü göstermeye devam etmeli ve gümbür gümbür bir mega hit keşfedip diskografisine kazandırmalı.
 
Yorum farkı
 
Sinan Akçıl 'Piyanist' projesinin ikincisini geçtiğimiz hafta yayınladı. Albümün çıkış teklisi 'Durum Çok Acil' bir haftada dijital platformların yeni gözdesi olmayı başardı. Albümde parlayamayı bekleyen 5 yeni şarkı ve 6 eski şarkıdan oluşan projede Akçıl'a; Merve Özbey, Mustafa Ceceli, Demet Akalın, Serkan Kaya, Berkay, Ekin Uzunlar, Ece Seçkin, Erkan Petekkaya, Enes Yolcu, Serkan Beats ve Miro eşlik ediyor. Projenin en dikkat çekenleri ise 'İrem Derici - İyi Değilim', Ece Seçkin 'Ağladın Ya' ve Demet Akalın 'Yalan' oldu. Türkiye’de NFT olarak yayınlanan ilk pop albüm olan 'Piyanist 2'nin NFT gelirinin bir kısmı SMA’lı çocuklar ve orman yangınları için kullanılacağını açıkladı.
 
Yeni Türkü şarkıları
 
'Fırtına', 'Yeşilmişik', 'Karanfil', 'Yağmurun Elleri' ve 'Olmasa Mektubun' gibi unutulmaz şarkılarıyla hafızalarımızda yer eden Yeni Türkü grubunun en sevilen eserleri, farklı tarzlardaki 22 müzisyen tarafından yeniden yorumlandı.
 
11 Mart’ta dinleyici ile buluşacak “Yeni Türkü Zamansız” albümünde Athena, Melek Mosso, Kenan Doğulu, Gaye Su Akyol, Buray, Sena Şener, Cem Adrian, Emir Can İğrek, Hayko Cepkin, Ceylan Ertem, Can Gox, Sıla, Edis, Sura İskenderli, Ecem Erkek, Mabel Matiz, Bora Duran, Mehmet Erdem, Kalben, İkiye On Kala, Pamela ve Mert Fırat yer alacak.
 
 
 
Neler dinledim?
 
- Güliz Ayla - Al Yorgun Kalbimi
- Sinan Akçıl & Merve Özbey & Mustafa Ceceli - Durum Çok Acil
- Sinan Akçıl & Demet Akalın - Yalan
- Sinan Akçıl & Ece Seçkin - Ağladın Ya
- Dicle Olcay - Ağlar Mıyım Ağlamam (Akustik)
- Yonca Lodi - Büklüm Büklüm (Akustik)
- Bengü - Nazende Sevgilim (Akustik)
- Evdeki Saat - Sarmaşık
- Mert Carim - Aklımda Hep Sen
- mor ve ötesi - İstiklal
- Kahraman Deniz - Son Durağın
- Gökhan Kunt - Kendimi Kandıramadım
- Nahide Babashlı & Bahadır Tatlıöz - Silemem
- Ceren Gündoğdu - Gözyaşı Kadehleri
- Burak King - Derde Çareler
- Kalben - Eski Dünyanın Yangını
- Elis Dubaz - Karakız
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..