Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Havaalanı daha erken biteceğe benziyor

Havaalanı daha erken biteceğe benziyor
 

Ordu Giresun Havaalanı İnşaatındaki çalışmaları yerinde inceleyen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin buradaki çalışmaları gördükten ve bazı bilgiler aldıktan sonra açıklamalar yaparak görünen o ki havaalanımız belirlediğimiz tarihten daha erken biteceğe benziyor açıklamalarında bulundu.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu’ya gelen İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin havaalanı inşaatına da incelemelerde bulundu. Ordu Valisi Orhan Düzgün ve Giresun Valisi Dursun Ali Şahin ile havaalanı dolgu alanı ve taş ocağını gezen Bakan Şahin burada ki çalışmalara dair bildiğiler aldılar.

Bakan Şahin havaalanı için yaptığı açıklamalarda; “22 Temmuzda burada deniz vardı 5 Mayıs tarihinde ise burada 905 metrelik bir deniz dolgusu var. Bu yapılan dolgu alanı toplam yapılacak olan dolgu alanının %20’sine tekabül ediyor. Zaman içerisinde yani bu sıralar bu çalışmalar biraz daha hızlanacak ve deniz dolgu işlemleri devam edecek. Önümüzde ki 2 aylık dönemde ise havaalanının altyapı inşaatına paralel olarak üst yapı ihalesi de sonuçlanmış olacak. Tahmin ediyorum altyapı üst yapı çalışmaları yıl içerisinde birbiriyle senkronize biçimde birlikte yürütülecek. Her ikisi de öngörülen zaman içerisinde yürütülen bir çalışma olacak. Bugüne kadar ki çalışma Ulaştırma Bakanlığımız tarafından diğer projelere oranla daha da dikkat çekiyor. Öngörülen tarihimiz 2014 yılının ilk aylarıydı ama görünen o ki o tarihi bir miktar öne alma durumunda olacağız.

Binali Yıldırımın geçtiğimiz günlerde Ordu Giresun Havaalanında yaptığı açıklamada tüm uğraşlarımız İdris Bey’in biletinin yanmaması için diyerek yaptığı esprili açıklamasına da Bakan Şahin sayın Bakanımız eksik olmasın iltifat etmiş önemsemiş diyerek; “biletimizin itibari bir değeri var ve bu itibarın korunması gerekir. O biletin içerisinde havaalanımız ve daha birçok proje var onun için sayın bakanımız ve hükümetimiz olarak o bileti çok önemsiyoruz” açıklamalarında bulundu.

Türkiye’de tek dünyada ikinci olarak telaffuz edilen Ordu Giresun Havaalanının yansımasının bu ibareyi duyanlara olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Şahin; “deniz kıyısı ülkeler ve şehirler bu projeyi ilgiyle takip ettiklerini duyuyorum. Deniz derinliklerini ölçmeye başlayan iller olduğunu da biliyorum fakat her proje her yerde aynı sağlıklı sonucu vermeyebilir. Hem deniz için hem de dolgu için uygun mesafede ocağın olması da oldukça önemli ve deniz altı deniz üstü şanslar burada çok iyi gitti” diyen Şahin bu açıklamalarıyla bu açıdan öneme sahip olan Ordu Giresun Havaalanının Türkiye’de tek olma özelliğiyle uzun yıllar anılacağını da belirtmiş oldu.

EFECAN YILMAZ

 
Toplam blog
: 59
: 324
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Çocukluğumdan itibaren sadece izlemeyle yetindiğim haberlerin artık içerisinde bir birey olarak d..