Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Temmuz '09

 
Kategori
Havacılık
 

Havaalanlarımız saatli bomba

Havaalanlarımız saatli bomba
 

b


Bu sorumluluğun bilincinde hareket eden kontrolör ve pilotlar işlerini en iyi şekilde yapsalar bile bazı durumlarda bu özveri yeterli olmayacaktır. Allah göstermesin, kontrol ettikleri saha içerisinde bir kaza olması durumunda günah keçisi ilan edilen hava trafik kontrolörlerinin (Pilotları şimdilik anmayalım) tüm yaşantılarının ve psikolojilerinin bozulduğunu havacılığı takip edenler ve içerisinde yer alanlar iyi bilir.

Peki, pilotlar işlerini iyi yaptılar. Hava trafik kontrolörleride aynı şekilde. Yinede kaza olur mu derseniz evet olur derim. Bunun nedeni ise devlet hava meydanlarının önemli eksikliklerinin oluşudur.

Adnan Menderes Hava Limanında, Yaz aylarında günlük ortalama 300-400 iniş ve kalkışın gerçekleştiği bilmekteyim. Bu meydanlarda, teknik ve idari aksaklıkların uçuş güvenliğini ve Türk turizmini dolayısı ile yolcuları olumsuz etkileyeceğini düşünüyorum.

Öncelikle İzmir meydanının en çok kullanılan pisti olan 34 sağ pistinde yaklaşık 1 yıldır ILS sistemi kullanılamamaktadır.

Bunun sebebi halen faal olan ILS sisteminin bunca zamandır uçuş kontrolünün yapılamamış olması ve buna bağlı olarak devre dışı bırakılmasıdır. ( Bize özgü bir sistem. Kontrol edeceğine devre dışı bırak ). DHMİ ye ait flight check uçağı yaklaşık 1 yıldır bu meydana gelip sistemi faal hale geçirecek uçuşu gerçekleştirememiştir...

DHMİ’nin buraya flight check uçağını göndermesi için önce bir kırım yaşanmasımı gerekiyor ?

Ülkemizde yetkililerimiz niçin bir iş yapmak için önce birinin dürtmesini bekliyorlar...? Televizyon kanallarında, efendim şunu yaptık bunuda biz başlattik diye caka satmak yerine yada devletin uçaklari ile gazetecilere tur attırmak yerine olabilecek kazaları niçin önceden analiz ederek önlemlerini almıyorlar ?

Hollanda`da meydana gelen kaza Hollanda havacığına nasıl zarar verdi ise Ülkemizdeki zaten imajı zedelenmiş olan havacılığımıza bir darbe daha inmesinin ne demek olabileceğini düşünmek o kadar zor mu?

Pireyi deve yapmak için pusuda bekleyen batılı dostlarımız başta olmak üzere içeride de onların ekmeklerine yağ sürmeye hazır iş birlikçilerinin olduğunu sanırım söylemeye gerek yoktur.

Bunun dışında, Bodrum havalımanında da durum Adnan Menderes`ten çok farklı değil ve orasıda saatli bomba! Nedeni ise yaklaşık yedi sekiz ay önce rüzgardan devrilen radar anteni hala tamir edilememiş olması.

Sevgili yetkililer! Yada yetkisizler diyelim artik !

Sekiz aydır rüzgardan devrilen bir radar anteninden konuşuyoruz, farkında mısınız ?

Delirmemek mümkün degil...

Bunların bakımları kontrolleri hadi yapılmıyor ve devriliyor... Peki sekiz aydır niçin yerine dikilemiyor..? Halihazırda ne zaman tamir edileceği belli olmayan radar anteni yüzünden Bodrum'da yoğun geçecek turizm sezonunda uçaklar radarla güvenli yaklaştırılamadıkları için saatlerce havada beklemek zorunda kaldıklarını ve uçuş emniyetinin riske girebileceğini bilmek ve gerekeni yapmak için ne gerekiyor ?

Uçak düşmesi tabiiki !

Magazin ve diğer konulardan vakit bulup iş yapacak ve alınan maaşın karşılığını verecek kişiler lazım bu ülkeye.. Ama gördügüm ve duyduğum onca şeyden sonra umudumu yitirmeye başladım. Niçin Allahım diyorum her zaman! Niçin şu yaşadığım Ülkedeki (Almanya) düzen ve iş ahlakı bizde yok! 10/1’i olsa yetecek yani, ama oda yok.

Bu Ülkenin cefakar insanı bunu hak etmiyor...

Meydana gelebilecek olası bir kazanın önüne geçmek için kazanın olmasını beklemek niye?

Bodrum'da saatleri bulacak gecikmelerin ve İzmir'de meydana gelebilecek bir kazanın önüne geçebilmek için sizlerden gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ediyorum. Bunlar yazıldı ve çizildi.

Bundan sonra top sizde artık.

Umarım kendi kalenize gol atmazsınız.....

DOST ACI SÖYLER

Volkan SÜRMELİ

http://www.skysunhaber.com

Volkan@skysunhaber.com

 
Toplam blog
: 18
: 2899
Kayıt tarihi
: 08.06.07
 
 

Almanya'da yaşıyor ve çalışıyorum. Türkiye ve Almanya’da pilotaj eğitimi aldım.  1989 yılından be..