Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '07

 
Kategori
Haber
 

Havaya doğru boş seda

Havaya doğru boş seda
 

Barzani, Erbil’de AFP muhabiriyle yaptığı görüşmede, "Ankara’nın doğrudan benimle konuşması gerek. Kürt sorununu birlikte masaya oturup konuşalım. Ben Kürt’lerin haklarına kavuşmasını istiyorum. PKK’ya terörist diyemem" demiş.

Büyüklerimizin lafları, çoğu kez hatta her zaman “Cuk” yerine oturur…

Şimdi sözlerden birini, bu lafın üzerine yazayım. “İt’e bak, yattığı yere bak…” Ya da… “Eceli gelen it, cami duvarına işer…”

Her iki söz de şu anda Barzani’yi tarif etmektedir.

Mercimek kadar cesameti (Hacmi) ile kendini nimetten sayan bu adam, daha düne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin verdiği pasaport sayesinde, dünyada “Adam” yerine konulduğunu unuttu, şimdi de kalkmış bizimle şey yarışına giriyor.

İnsan hayatına son vermenin ve şiddetin karşısındayız ama bu adam için yapılacak bir şey var. Çok kolay ve yapılabilir, yapılmasında da dünyanın selameti açısından yarar olan bir şey. Gidecek F–16 lardan birisi, oturduğu evin bahçesine, kimseye zarar vermeden bir bomba bırakacak…

Sen kimsin? Seninle doğrudan görüşmeyi hangi sıfatınla yapacaklar? Sen ki “Aşiret reisi” sıfatından öte birisi değilken. Kaldı ki aşiretini “Adam” gibi yöneteler bile bu sıfatı sana yakıştırmazlar.

Diğer taraftan “Aşiret reisliği” bir tarafa, “PKK’ya terörist diyemem” diyen biri, zaten PKK örgütünün içindedir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, terör örgütünü gale alıp masasında muhatap bile almaz.

Bütün bunları çok iyi bilen Barzani, neden böyle konuşuyor?

Esas soru bu…

Değilse Barzani’nin ne söylediği değil. Hani derler ya “İt ürür kervan yürür…” diye.

Esas olan Barzani kuklasına bu lafları kim söylettiriyor? İşin bu tarafı bizim için önemli olan.

Burada Barzani’nin havaya boş seda göndermesini bir kenara bırakalım ve “Kim konuşturuyor” sorusuna cevap aramaya çalışalım.

Türkiye’nin istikrarına, birliğine, bütünlüğüne vurulacak darbe kimin işine yarar?

Laik, demokratik, Atatürk ilkelerine dayalı sosyal hukuk devleti kimliği, bu dünyadan kimin işine gelmiyor?

İşte bu sorulara vereceğimiz cevap, Barzani’ye akıl verip “Hadi… Havaya doğru bir boş seda gönder…” diyenlerdir.

Bu gün 84 yaşına basan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletinin gücü ve iradesi ile sonsuza kadar yaşamaya devam edecektir.

Barzani’nin değil, çünkü o buraları iyi tanıyandır, onu konuşturanların, “Hadi… Havaya doğru bir boş seda gönder…” diye arkasında duranların bilgisi olsun…

29 EKİM 2007

 
Toplam blog
: 1104
: 918
Kayıt tarihi
: 28.01.07
 
 

Emekliyim ama “Tekaüt” değilim. 1961 yılından beri değişik “Anadolu” gazetelerinde yazdım. 1984-8..