Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Havayı kirleten ailelerin tespiti çalışması

Havayı kirleten ailelerin tespiti çalışması
 

Bir il düşünün, önceden tertemiz olan havası birden bire kirlenmeye başlıyor ve hava kirliliğinin neden olduğu hastalıklar o ilde baş göstermeye başlıyor.

Siz o ilde yönetici olsanız ne yaparsınız?

Sizi bilmem ama ben, tıpkı o ilin valisinin yaptığını yapar, hava kirliğine karşı gerekli önlemleri alırdım!

Hangi validen mi bahsediyorum. Tabi ki Isparta ilimizin valisinden!

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, her mahalleden maddi durumu yetersiz 1 aile ile Şehit ve Gaziler Derneği'nin belirleyeceği ekonomik sıkıntı içinde olan 10 ailenin evine bedava doğalgaz verilmesi için çalışma başlatmış.

Son dönemde iktidar eli ile dağıtılan ucuz ve kalitesiz kömür nedeniyle kirlenen ilin havasını, bu 10 aileye verilecek doğalgaz ile temizlemek mümkünmüş!

Bildiğiniz gibi, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle dağa, taşa ucuz ve kalitesiz kömürleri seçim yatırımı olarak bedava dağıttık.

Böyle olunca da hemencecik kirlenmek için bahane arayan bazı illerin havası kirleniverdi!

Bir kömür; hem ucuz, hem kalitesiz, hem de bedava olursa bol keseden dağıtılır. Ve bu dağıtılan kömürler Isparta gibi illerimizin hava kalitesine uygun olmadığından havayı hemencecik kirletiverir.

Böylesi iller için yapılacak en büyük iyilik, seçilecek 10 aileye bedava doğalgaz bağlanıp, o şehrin havasını hemen temizlemek… Maazallah, hava kirliliğinin neden olduğu hastalıklar bir yayılırsa önü alınamaz!

Bakınız, sorumlu idarecinin yapması gereken hareketi Isparta ilimizin Valisi yapıyor ve bir öneri getiriyor.

Ne diyor sayın valimiz? Yoksullara havayı kirleten kömür vermek yerine, doğalgaz giderlerinin karşılanmasını, seçilecek bu ailelerin doğalgaz tesisatının da devlet tarafından döşenmesini öneriyor.

Ne kadar güzel bir öneri! Yaklaşan yerel seçimlere kadar her ilde böyle 10 aile seçip, seçimlere kadar bedava doğal gaz verilse, o illerin hava kirliliği sorunu halledilmiş olur! Seçimlerden sonra da kendi doğalgazlarını kendileri karşılar. Eğer karşılamazlarsa, sökersin doğalgaz tesisatını, karşılayacak bir aileye tekrar kurarsın!

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle en büyük yatırım, ülkemizin en fakir illerinden Tunceli’de görülüyor. Her oy verecek aileye bir beyaz eşya. Ne kadar oy, o kadar beyaz eşya.

Tabi birde Isparta valisinin durumu var. Böylesine seçimlere az bir zaman kala, bir öneri getiriyor ve iktidarın bu güne kadar seçim yatırımı(Pardon sosyal devlet olmanın gereği) olarak dağıttığı kömürlere kalitesiz damgasını vuruyor.

Böylesi bir durumda, siz değerli yöneticiler, yönetici olarak yerinizde kalabilir misin? Hava kirliliğini gündeme getirmek senin neyine! Şehrin havasını ölçen aletin bozuk olduğunu söyleyemez misin? Bozuk değilse bile bozun kardeşim. Seçim önü bu muhaliflik niye? Siz bilmez misin ki? Bedava sirke, baldan tatlıdır!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..