Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

Havayollarında hosteslere ruj ayarı

Havayollarında hosteslere ruj ayarı
 

Türkiye’nin en büyük hava yolları şirketi bir yolcu kapasitesi yönünden hızla büyürken hosteslerin üzerini hızla kapamaya devam ediyor. Yolcuların şikayeti üzerine hava yollarında kızıl ve platin sarısı saçlardan sonra şimdi de kırmızı ruj kullanımı yasaklanıyor. Kırmızı ruj yerine pastel renklerin kullanımı yönünde yönetmelik getirilecekmiş. Önce saç, sonra ruj, aşağı doğru devam edersek, göğüsleri göstermeyecek gömleklerin giyilmesi sonraki yönetmelik değişikliği olacak. Bir sonraki yönetmelik değişikliği ise kısa mini etek yerine vücut hatlarını belli etmeyen pantolon giyilmesi. Ondan sonraki yönetmelik topuklu ayakkabı ya da yarı topuklu ayakkabı giyilmemesi sonrasında ise kafalara türban katılması.

Böylelikle de hava yolları yönetimi ve ülkemizin en büyük hava yolu şirketi yolculuk sırasında tahrik olmadan huzurlu bir şekilde yolculuk yapabilecek. Çünkü dar yolcu uçak koltuklarında hosteslere bakarak tahrik olan bazı yolcuların hararetinin artması yolculuğu tehlikeye sokabiliyor. Dolayısıyla da yolculuk sırasında bu tip durumlara yol açmamak gerekiyor. Aslında son bir yasak daha getirilmeli. Güzel hostesler hava yollarına alınmasa ya da ilk olarak bu uygulama getirilse de sürekli yönetmelik değişikliği yapılmak zorunda kalmasa. Bir yandan yolcu kapasitesi olarak büyürken bir yanda kafa yapısı olarak küçülmek ne kadar da ters bir çelişki değil mi ?

Haberin ayrıntıları ekte yer alıyor.

Türkiye’nin en büyük hava yollarından kırmızı ruj yasağı

Hava Yolları, yasaklar listesine kırmızı ruju da ekledi. Hava yolları  yönetimi, kabin memurlarının (hostes) “kızıl kırmızı ve platin sarısı saç kullanılması” yasağının ardından şimdi de “kırmızı ruj” kullanımına karşı tedbir almaya hazırlanıyor.

 “Yolculardan da gelen tepkiler” üzerine bu kararı aldığını belirten HY yönetimi, “Kabin Memuru Üniforma Yönetmeliği”nde bazı değişikliklere gitmeye karar verdi. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre; kabin ekiplerinin, kılık-kıyafet ve makyaj kriterlerinin dışına çıkması üzerine hazırlanan yönetmelikte, geçen yıl 12 Temmuz’da da değişikliğe gidilmiş, frapan ve simli makyaj, pastel renklerde makyaj malzemesi kullanımı, kızıl kırmızı ve platin sarısı renkli saçlar yasaklanmıştı.

Son hazırlanan yönetmelikte ise kabin memurlarının kırmızı ruj kullanmasına yasak geliyor. Yönetmelikte, kırmızı ruj yerine abartı olmayan, daha pastel renklerde rujlar kullanılması istenirken saçların da üstten topuz değil arkadan toplanıp topuz yapılacağı ifade edildi. Hosteslere gönderilen Kabin Memuru Üniforma Yönetmeliği’ndeki revizyon değişikliğinin kısa süre sonra duyuru şeklinde yayımlanarak uygulamaya geçeceği belirtildi.

http://gundem.milliyet.com.tr/thy-den-kirmizi-ruj-yasagi/gundem/gundemdetay/29.04.2013/1700275/default.htm

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..