Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '08

 
Kategori
Spor
 

Havlu attık ey halkım! Sıfır çektik ve elendik...

Havlu attık ey halkım! Sıfır çektik ve elendik...
 

Bu sıfır çekme tablosu bana hiç yabancı gelmiyor! ÖSS’den hatırlıyorum galiba 25.000 genç sıfır çekmişti diye biliyorum! Zaten eğitimde sıfır çekip sporda başarı beklemek ancak bize has bir özellik olabilir!

Bizim klasik kafamız "mühim olan orda olabilmek" dir. Ha ara sıra bir basarı gelirse ne ala. Federasyonlar başarılı sporcu yetiştirmek yerine, yok mu Bulgaristan’da birkaç soydaşımız daha, bize madalya getirebilecek? Yoksa Afrika’dan bir koşucu daha mı bulsak diye, nerdeyse Ulusal takımı “devşirme takım” yaparak kendilerini ön plana çıkarmanın gayretindeler.

Milli takım hocalarını siyasi görüşe göre belirlerseniz olacağı budur. Görüşünü sorduğunuz federasyon yetkilileri sanki Ulusal takımın değil de bir cemaatin temsilcisiymiş gibi giriyor lafa! "Allah yardımcımız olsun" demekle olmuyor bu işler, çalışacaksın ter akıtacaksın ki karşılığını göresin. Her lafın başında "Allahın izniyle" demekle ancak bu kadar oluyormuş demek ki efendiler? Çalışmak lazım yönetici beyler! Tüm başaranların yaptığı gibi çalışmak lazım!

Üç yanı denizle çevrili ülkemizde yüzücü yetişmiyor diyoruz! Daha dün Sapanca'da şortla çalışan ODTÜ kürek ve su sörfçü sporcuları "burada şort giyilmez" diye müdahale edip dövülüyorsa, bu kafa mı yüzücü sporcu yetiştirecek?

Türkiye'nin madalya umudu olan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Taner Sağır, koparmada 165 kiloyu 3 hakkında da kaldırmayı başaramayınca, oyunlarda ''sıfır'' çeken 3. Türk halterci oldu. Sonuç tam bir fiyaskoydu. Sağır, Atina-2004'de koparma ve toplamda olimpiyat rekoru kırarak şampiyonluğu kazanmıştı.

Ata sporumuz güreşte ve halterde artık soydaş sporcular gelmeyince, eh atlet kızlarımızda mürüvvete erince, 16 yaşında ki çocuğu oraya (boksör adı altında) dayak yemeye götürüp sonra havlu atınca, 68 sporcuya 168 yönetici ile oraya gidince, ce, cee, ceee, ceee, ceeeee…

66 kiloda Avrupa ve Dünya Şampiyonu, 2004 Atina Olimpiyatları ikincisi Şeref Eroğlu ve 74 kiloda Şeref Tüfenk, daha ilk müsabakalarında rakiplerine yenilerek elendiler

Bu sonuçlar tam anlamıyla yönetim ve hükümetin hatalı spor politikasının bir neticesidir. Başbakanından en küçük yöneticisine kadar sadece futbolla yatıp kalkan bir ülkede nasıl olur da biz hala “Olimpiyat düzenlemeye aday” olacağız aklım izanım ermiyor? Hemen hemen bütün ülkelerin başkan ve başbakanları sporcularını desteklemek için Çin'e gittiler. Bizimkiler nerede? Biri yatta, biri aynı zatın otelinde gizli tatilde…

Sporcularımız bize Çin İşkencesi yapıyorlar diyemeyiz. Bu haksızlık olur. Ben bu başarısızlıkların hiçbirinden dolayı sporcuları suçlayamıyorum. Zaten dünyanın hiçbir yerinde böyle olaylardan dolayı sporcular suçlanmaz. Öyle kötü bir planlama ve program var ki yüzücülerin bonelerinde veya kıyafetlerinde bile Türk bayrağı yok. Daha ne olsun!

 
Toplam blog
: 156
: 5679
Kayıt tarihi
: 05.11.06
 
 

Söz konusu Atatürk ve Laik Cumhuriyet ise; asla tarafsız olamam! Ben; İş ve özel hayatımda Cumhur..