Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Havuç Rendeli Pirinç Pilavı

Havuç Rendeli Pirinç Pilavı
 

Alıntı


1 Su bardağı Yasemin Pirinci
2 Su bardağı kaynamış ılık su
1 Büyük veya iki orta boy Havuç
1 Su bardağı Konserve veya dondurulmuş Bezelye
1 Çay kaşığı Tuz
50 ml Sıvı Yağ
50 gr kahvaltılık Yağ
Tavuk Bulyonu
Arzuya göre Karabiber

Pilavın Yapılışı

1 Su bardağı Yasemin Pirincini bir kaç kez yıkayıp suyunu süzün. Küçük bir tencerenin içerisine 50 ml Sıvı Yağla beraber, 50 gr Kahvaltılık Yağı eritin, rendenin kalın tarafı ile rendelenen havuçları sadece bir dakika kavurun, akabinde 1 çay kaşığı tuzu ardından da yıkanmış pirincini ekleyin. 3 dakika orta hararetli ısıda tahta kaşıkla karıştırın. Üzerine iki su bardağı suyu ardından da bulyonu koyup kaşığın ucuyla tadına bakın. İki taşım kaynadıktan sonra, hafif ateşe alın. 1 Su bardağı donmuş ya da konserve bezelyeyi, hafifçe soğuk sudan geçirerek, pişmekte olan pilava ilave edin. On dakika sonra takta kaşıkla karıştırıp olup olmadığını kontrol edin, ve ocağın altını kapatarak demlenmeye bırakın. Afiyet olsun..

Not: Türkiye'ye geldiğimde, bu fırın konusu bende bir kabus olmaktan çıktıysa da, pirinç cinsleri beni şaşırtmakta halen devam ediyor. 'Yasmine' yani Yasemin pirinci ona keza değişik bir pirinç türü. Kimisi az su, kimisi de çok su emiyor, yok ben bildiğim pirinçten şaşmam diyorsanız, eyvallah ;)  Seçim her zaman olduğu gibi yine sizin. Biliyorsunuz ki elektrikli ocakla gazlı ocağın arasında önemli bir fark var, nasıl olsa pilav yapmasını biliyorsunuz, ola ki pilavınızın kuru olduğunu hissettiniz, o zaman da pilavınızın ortasına, yarım fincan kaynamış su ilave ediniz. Veya tam tersi, pilavın suyunu fazla kaçırdıysanız o zaman da pilavın üzerine iki adet havlu peçete örterek, pilavın nemini almasını sağlayıp, kapağını kapatacaksınız. Aklıma gelmişken; Bir orta patatesi dörde bölerek tencerenin ortasına pilavın içine yerleştiriniz, bölmüş olduğunuz patatesler fazla olan suyu emecektir. Bu alternatiflerden her biri ile  yaptığınızda pilavınızı bir şekilde kurtarmış olacaksınız. Püf noktaları, olmazsa olmazlarımızdan, küçücük gözden kaçan bir tüyo, yemeğin tadını değiştirebilir. Mesela; Kimimize göre, bulyon pilavın tadını bozuyor olabilir,o zaman bulyondan feragat edersiniz, ama ben bulyonu sebzeli pilavlara, çok yakıştırıyorum ;)  Selam ve saygılarımla..


 

  

 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..