Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
844
 

Havuç topları trifi

Havuç topları trifi
 

Havuç Topları


MALZEMELER:

    1 kg havuç (yaklaşık 8-9 tane)
    1 çay bardağı ceviz içi
    1 tatlı kaşığı margarin
    1 çay bardağı hindistan cevizi
    4 yemek kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tarçın
    yarım paket petibör bisküvi

Havuçları rendeliyoruz ve tencereye koyuyoruz. Üzerine margarin ve toz şekeri ekliyoruz. ocağın altını yakıyoruz ve yaklaşık 10-15 dakika havuçlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Pişmeye devam eden havuçların üzerine elimizle veya robottan çekerek ufaladığımız bisküvilerimizi ekliyoruz. Tarçın ve cevizi de ekleyip 2 dakika daha karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Karışım soğuduktan sonra elimizi hafif yağlayıp ceviz büyüklüğünde toplar yapıyoruz ve hindistan cevizine buluyoruz. Soğutup servis yapıyoruz. Afiyet olsun :)

 

http://www.lezzetlisirlar.com/havuc-toplari-tarifi.html

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 471
Toplam yorum
: 16
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 1747
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster