Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Nisan '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Havuçlu, pırasalı köfte

Havuçlu, pırasalı köfte
 

HAVUÇLI PIRASALI KÖFTE


Birçok ailelerde köfteler genel de kızartılarak yapılır. Fakat günümüzde küçük çocuklarda dahi mide, bağırsak şikâyetleri arttı. O nedenle ben köfteleri ya ızgarada veya fırında yapıyorum.

YAPILIŞI

Yarım kg pırasa, yıkanır kalın yaprakları çıkarılır başları kesilip ince, ince doğranır. Sirkeli suda 10 dakika bekletilerek süzgeçte süzülmeye bırakılır.3 orta boy havuç yıkanır, soyulur, rendenin ince tarafı ile rendelenir. Tavaya çok az sıvı yağ konularak iyice süzülen pırasalarla birlikte tavada hafifçe öldürülür. 1yumurta, Yarım kilo kıyma, 2 dilim ekmek içi, 1çay kaşığı kimyon, isteye bağlı tuz, istenirse 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar konularak, pırasalı karışımla birlikte iyice yoğrulur. Elde köfte şekli verilerek, yağlanmış büyükçe bir borcama dizilir. Üzerine: Yarım fincan sıvı yağ, 1 yumurta çırpılarak sürülür. En üste kaşar rendesi serpilerek 180 derecelik fırında pişirilir. Piştikten sonra, soğuyunca servis tabağına alınır, etrafı domates ve yeşilliklere süslenerek servis yapılır. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..