Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1324
 

Havuçlu cezerye pastası

Havuçlu cezerye pastası
 

Pasta diye tuttran çocuklara torunlara şipşak pasta


MALZEMELER::::  

1kilo mor havuç arzuya göre normal havuç  

1 paket çiftli eti petitboure çifte kavrulmuş  

Küçük 1 kase (küçük fırın kaselerinden) ince kıyılmış incir bir kase üzüm veya kayısı  

1 kase kıyılmış ceviz  

1 çay bardağı toz şeker  

1 su bardağı süt  

1 krem şanti üzerine 1 kase süslemek için çilek veya 1 kase kivi arzuya kalmış  

YAPILIŞI:::::  

Havuçlar soyulur, rendelenir. Tencerede bir bardak şekerle havuçlar güzelce pişirilir, üzerine malzemelerin hepsi ilave ediilir. Büsküvilerin 1.5 paketi ilave edilir. Robotta çekilerek veya dövülerek hamur haline getirilir. Güzelce karıştırlır. Bir borcama (kare ve ya yuvarlak arzuya kalmış) yapılan karışım buzluğa atılır. Bir robotta bir bardak süt krem şanti krema haline gelinceye kadar çırpılır. Soğuyan karışımın üzerine düzgün bir şekilde yayılır. Bir kase çilek dilimlenerek pastanın üzerine süslenir, arzu edilirse yeşil fıstıkta serpilir. Soğuk olarak servis yapılır.  

AFİYET OLSUN....  

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 19
Toplam yorum
: 7
Toplam mesaj
: 2
Ort. okunma sayısı
: 587
Kayıt tarihi
: 30.11.10
 
 

1954 de İzmir de doğdum. Göztepe akşam sanat okulunu bitirdim. Senelerce terzilikle uğraştım. 197..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster