- Kategori
- Yemek - Mutfak
Havuçlu cezerye
Cezerye
Malzemeler: Bir adet rende, 1 Kilo havuç, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket hindistan cevizi, bir paket bisküvi ( isteğe göre ), arzu edilirse fındık içi , ceviz içi vs.
Yapılışı: Soyduğumuz havuçları Rendenin ince kısmı ile rendeleyerek bir tencereye alıyoruz. Üzerine bir su bardağı toz şekeri ilave ederek yaklaşık 10 dakika kadar pişiriyoruz. Ben margarin ya da tereyağı kullanmıyorum çünkü o zaman tadı yoğunlaşıyor. Pişirilen şekerli havucu ocaktan indirip elimize alabilecek şekilde ılık oluncaya kadar bekletiyoruz. Sonra içine çeviz içi ya da fındık içi ilave ediyoruz. Bisküvileri de elimizle ya da robot yardımı ile parçalayıp harcımızın içine ilave ediyoruz. kaşıkla ya da elimizle iyice karıştırıp bir tepsiye yayıyoruz veya isteğe bağlı olarak elimizle küçük topcuklar yapıyoruz. En son olarak da hindistan cevizi ile buluşturup servis yapmak üzere dinlenmeye bırakıyoruz.
Ufak tefek tarif değişiklikleri olsa da tariflerde benim deneme yanılma şekli ile yaptığım en güzel cezerye tariflerinden olan bu kolay tatlıyı ailecek afiyetle yiyoruz. Şimdi sıra sizde, afiyet olsun.
Sevgiyle...