Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '19

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
27
 

Havuçlu Cezerye

Malzemeler
5 Adet Havuç
1 Su Bardağı Şeker
100 Gr Fındık
 
Üzeri için
2 Su Bardağı Hindistan Cevizi
Dövülmüş Ceviz
 
Hazırlanışı
Havuçları güzelce yıkayıp kabuklarını soyun.
Fındıkları rondoda çekin.
Geniş bir tencerenin içerisinde kabukları soyulan havuçları haşlayın.
Haşlanan havuçlarını tencereden alıp rondodan geçirin.
Bir tencereye rondodan geçirilen havuçları ve şekeri ekleyip ocağa koyun.
Havuçlar suyunu salıp, şeker eriyince kadar karıştırarak pişirin.
Tencereye çekilmiş fındığı da ekleyip karıştırarak 3 dakika daha pişirin.
Bir borcamın tabanına hindistan cevizini döküp güzelce yayın.
Hindistan cevizinin üzerine havuçlu karışımı döküp güzelce yayın.
Havuçlu karışımın üzerine yine hindistan cevizini döküp güzelce yayın. 
Borcamdaki cezeryeyi en az 3 saat buzdolabında bekletin.
Bekleyen cezeryeyi kare şeklinde dilimleyin. 
Afiyet olsun

Ahmet KARAGÖZLÜ

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 23
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 40
Kayıt tarihi
: 03.12.18
 
 

Pratik ve nefis yemek tariflerinin tüm detaylarını ve püf noktalarını resimli olarak anlatıyorum...

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster