Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Havuçlu Fındıklı Toplar

Havuçlu Fındıklı Toplar
 

Hafif Bir Lezzet


Sevdiklerimizle içilen çayın, kahvenin tadı başkadır. Hele bir de hoş sohbet varsa değmeyin keyfimize. O tadına doyum olmayan anları daha da tatlandırmaya ne dersiniz? Yanıtınız evetse malzemesi az yapımı kolay Havuçlu Fındıklı Toplar tam size göre...

GEREKLİ MALZEMELERİMİZ:
•4 adet orta boy havuç
•200 gr fındık
•2 paket sade ve ya kakaolu pötibör bisküvi
•3 yemek kaşığı toz şeker
•1 tatlı kaşığı margarin
•Hindistan cevizi
•Kürdan


YAPILIŞI:
Öncelikle havuçlarımızı güzelce yıkayıp soyduktan sonra iri parçalar halinde üzerini kaplayacak kadar suda haşlıyoruz. (Ne çok yumuşak ne çok diri olacak)

Ardından derin bir kaba alarak üzerine şekeri ilave edip blender yardımıyla püre haline getiriyoruz. Ilındıktan sonra bisküvileri üzerine ufalayıp margarinimizi ekliyoruz. Fındıkların irili ufaklı olması gerekiyor. Rondodan geçirirsek un ufak olacağı için tadı kayboluyor. Bu yüzden bir kabın içerisinde bardak yardımıyla elimizle bastırarak fındıkları eziyoruz.

Bütün fındık kalmadığında işlemimiz tamamlanmış oluyor ve bisküvilerin üzerine alarak tüm karışımı şeffaf bir eldiven kullanarak yoğurup hamur kıvamına getiriyoruz. (Hamurunuz yuvarlanacak şekilde olmalı, çok yumuşak olursa bisküvi çok katı olursa 1-2 kaşık sütle kıvamı ayarlayabilirsiniz)

Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizle yuvarlayıp hindistan cevizine bulayarak servis tabağına alıyoruz.

Her birine kürdanları yerleştirerek işlemimizi tamamlıyoruz. Üzerlerine yeniden Hindistan Cevizi serpiyoruz. Havuçlu Fındıklı Toplarımız hazır afiyet, şeker, bal olsun.

Bir sonraki buluşmamıza dek sağlıcakla kalın...

SİBEL YILMAZ

 
Toplam blog
: 145
: 716
Kayıt tarihi
: 22.02.18
 
 

1978 Bursa doğumlu. Kelimelerin Dansı ve Kırmızı Vosvos kitaplarının yazanı. Eşi ve kızları olmaz..