Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
898
 

Havuçlu helva

Havuçlu helva
 

HAVUÇLU HELVA


Havuçlu helva çok çeşitli yapılır. Ben havuçların içine rendelenmiş yarım bardak portakal kabuğu da katıyorum.

YAPILIŞI

1/2 KG havuç yıkanır rendenin  ince tarafı ile rendelenir, içine yine ince rendelenmiş yarım bardak portakal kabuğu konularak bir tencerede 6 bardak sütle bir sate yakın pişirilir.bir kapta 2 yemek kaşığı nişasta, 1 yemek kaşığı un, vanilya, 1.5 bardak şeker,  eritilmiş yarım çay bardağı tereyağı, 1 bardak sütle iyice ezilerek pişen havuçlara ilave edilir iyice karıştırılarak pişirilir ve karışım helva kıvmına gelince  sunulcak borcam hafif ıslatılır helvaya çeşitli şekiller verilerek konulur. Üzerine hindistancevizi serpilir, iç badem veya cevizlerle süslenerek buz dolbında soğutulur. Afiyet olsun

NAHİDE ÇELEBİ

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Harikasınız yine hiç duymadığım bir tarif bende şu an hazırlık içindeyim mavi haşhaşlı tatlı yapıyorum:) bu arada bu tarifinizide not aldım.Sevgimle Nahide Hanımcım.

Şennur Köseli 
 23.02.2012 13:48
Cevap :
Canım sağ ol bende mavi haşhaşlı tatlıyı duymadım lütfen nasıl yapılıyor bana gönderirsen sevinirim öptüm NAHİDE  23.02.2012 16:19
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1903
Toplam yorum
: 11585
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1037
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster