Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mart '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Havuçlu Kabak Mücveri

Havuçlu Kabak Mücveri
 

Alıntı.


500 gr kabak
3 adet yumurta
2 adet patates
1 Adet havuç ( Arzuya bağlı )
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kara biber
yarım demet maydanoz
1 bardak sıvı yağ ( mücveri kızartmak için )
 
Kabak, patates, havuç, soğan, sarımsak rendenin iri tarafı ile rendelenir, Rendelenen nevalenin suyunu sıkıp dökmeyiniz, tüm vitaminlerinden feragat etmemek adına. Ve içerisine diğer malzemeleri olan; üç adet yumurta, un, tuz, kara biber, kırmızı biber ve maydanozu da ince olarak kıyıp ilave ediniz. Yemek kaşığı ile mücverden birer kaşık alarak kızgın yağda alt üst çevirerek kızartınız, geniş servis tabağına 2 yaprak kağıt peçete koyunuz ki, mücver yağını peçetelere salsın. Afiyet olsun, sevgilerimle..
 
 
Not: Tüm malzemeler karıştıktan, özellikle de tuzu attıktan sonra sulanacaktır, ben kızartırken, bu fazlalaşan suyundan birer çay kaşığı alarak, her mücverin üzerine hafif kızarmış halindeyken dökerim, suyunda olan yumurta, mücveri daha çabuk kızartıp daha da lezzetli yapacaktır, çünkü tüm vitaminler suyunda. Yoğurdun, makarnanın, pirinç ve bulgur pilavın yanına ise muazzam şekilde yakışıyor.. 
 
 
Toplam blog
: 425
: 412
Kayıt tarihi
: 24.02.13
 
 

37 Yıldır  yurtdışında yaşıyorum , 1000 den fazla şiirim var,  çeşitli edebiyat sitelerinde, derg..