Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
78
 

Havuçlu Kek Tarifini Denediniz mi?

Havuçlu Kek Tarifini Denediniz mi?
 

Havuçlu Rulo Kek


Çocuklarımıza değişik kek tarifleri yapmayı severiz. Tabi ki alışınca artık onlarda bizden sürekli bir yenilik bekler değil mi?
 
İşte havuçlu rulo kek tarifi eminim onlarında hoşuna gidecek türden değişik bir lezzettir. Ayrıca renkli görünümü ile oldukça göze hitap eden cinsten bir tarif olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanında özellikle ikindi çayında oldukça tercih edildiğini söyleyebilirim. Ayrıca özel misafirlere de yapılabilecek ve her yerde bulunamayacak bir tarif olduğu kesin.
 
Tüm bunları dikkate alarak bu eşsiz tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Şimdiden afiyet olsun diyerek tarifimize göz atalım.
 
Havuçlu Rulo Kek Malzemeleri:
tuz, birer çay kaynağı vanilya ve kabartma tozu,
bir çay kaşığı kadar zencefil, üç yemek kaşığı un,
üç yemek kaşığı toz şeker ve üç yumurta,
üç damla kadar turuncu gıda boyası,
yaklaşık 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
iki damla kadar yeşil gıda boyası,
bir çay kaşığı Hindistan cevizi.
 
Dolgu Kısmı İçin Malzemeler:
yaklaşık bir çay kaşığı kadar pudra şekeri,
beş tane havuç, bir küçük kutu labne,
bir su bardağı ince kıyılmış ceviz,
bir tatlı kaşığı kadar tarçın.
 
Üstü İçin Malzememiz:
Pudra şekeri.
 
Yapılışı
Havuçlu rulo kek tarifimiz için öncelikle malzemelerimizi hazırlayalım. Daha sonra uygun bir kabımızı alalım ve yumurta, toz şekeri iyice karıştıralım. Karıştırma işleminde köpüklenme olacaktır. Köpüklenmiş şekline gelince zeytinyağı ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırın.
 
Sonrasında ayrı bir kaba zencefil, kabartma tozu, tuz, Hindistan cevizi, un ve tarçını iyice karıştıralım. Daha sonra bu iki karışımı birbirine karıştıralım. Meydana gelen karışımlarından ikişer kaşık olacak şekilde ikiye ayıralım. Bir kaba koyduğumuza yeşil, diğerine ise turuncu gıda boyalarını ekleyelim. Daha sonra elde ettiğimiz bu karışımları sıkma torbalarına koyalım. Takibinde ise yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize sıkma torbalarındaki karışımlar ile havuç şekli yapıyoruz. Kalan harcı da üzerine yayıp önceden ısıttığımız yaklaşık olarak 180 derecelik fırında 10 veya 15 dakika kadar kontrollü şekilde pişiriyoruz.
 
Pişirdiğimiz keki nemli bir beze alalım. Kağıt havlu yardımı ile güzelce rulo şeklini verelim. Dolgu kısmında kullanmak üzere, havuçları bir güzel rendeleyelim ve tarçın ile harmanlayalım. Uygun bir tavaya bu karışımı ilave edin. Üzerine pudra şekerini,  ve çekilmiş ceviz içini ilave ederek renk değiştirene kadar güzelce pişirin. Pişirme işleminden sonra ılık hale gelmesini bekleyiniz. Ilıklaşınca labneyide ekleyin ve güzelce karıştırın.
 
Önceden rulo yaptığımız kekimizi parçalamadan açalım ve içerisine dolgu malzemesini koyalım. Daha sonrasında tekrar rulo şeklinde saralım. Buzdolabına alalım ve en az yarım saat bekletelim. Daha sonrasında üzerine pudra şekeri serperek servis edelim. Havuçlu rulo kek tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun ve yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca bu tarifimi beğendiyseniz sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

harika gözüküyor ımm :)

Seda Uncu 
 10.05.2018 14:39
Cevap :
Tadı daha harika:) yorum için teşekkürler...  10.05.2018 16:05
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 4
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 67
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster