Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Havuçlu Kek

Havuçlu Kek
 

MALZEMELER
3 tane yumurta
3 adet orta boy rendelenmiş havuç
1 su bardağı kadar  ince çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı kadar  süt
1 su bardağı ile toz şeker
2,5 su bardağı silme un
1 orta boy rendelenmiş limon kabuğu
1 tatlı kaşığı ile  tarçın
1 adet kabartma tozu
1adet  vanilya
 
Kek kalıbını yağlaması için:
1 yemek kaşığı ile  tereyağı
1 tatlı kaşığı ile un
 
NASIL YAPILIR?
Karıştırma kabına yumurta ve toz şekeri mikser yardımıyla hızlıca çırparak karıştırın.
Ayçiçeği yağını, sütü, rendelenmiş limon kabuğunu ve havuçları ilave  ettikten sonra çırpma işlemini devam  edin.
Kekinizin daha iyi kabarması için; elenmiş unu, kabartma tozunu, vanilyayı ve tarçını kattıktan sonra ceviz içini karışımın içine ilave edin.
Karıştırma işlemine devam edin.
Kek kalıbını tereyağı ile yağladıktan sonra kekinizin . kalıptan daha kolay ayrılması için yağladığınız kek kalıbının her yanına un serpin.
Hazırlamış olduğunuz  o kek harcını kalıba dökün.
 Bir spatula ile  üzerini düzeltin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kekinizi Ortalama  40 dakika kadar pişirin.
İçini çekmesi için dinlendirdikten sonra keki kalıbından çıkararak dilimleyerek  sevdiklerinize  servis  edin.
 
 
Toplam blog
: 156
: 394
Kayıt tarihi
: 08.06.15
 
 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları dalında eğitim aldım.En iyi ve en kötü günlerimde beni her zaman e..