- Kategori
- Türk Mutfağı
Havuçlu Kurabiye tarifleri
Havuçlu Kurabiye Tarifleri
MALZEMELER:
1 pkt. margarin ( oda sıcaklıknda)
2 ad. yumurta ( akı dışı için)
1 yemek kaşık yoğurt
1 pkt. vanilya
1 su bardak pudra şekeri
Yarım pkt. kabartma tozu
1 su bardak nişasta
Aldık kadar un
İçi için:
150 gr ceviz içi
3 ad. havuç rendesi
1 çay bardak şeker
Portakal kabuğu rendesi
Tarçın
Üzeri için;
1 su bardak hindistan cevizi
Hazırlanması:
Margarin ve pudraşekeri yoğurulur. Öteki malzemeleride üzerine sırasıyla ilave edilir ve hamur yapalım. Hamurdan yuvarlak parçalar alınarak el içinde yuvarlanır ve ortası içli köfte yapar gibi açılır. Havuç rendesi şekerle kavrulur ve üzerine ceviz, tarçın, portakalkabuğu rendesi eklenir ve soğutulur. Açılan hamur bu harç ile doldurulur. Ağzı kapatılarak tekrar yuvarlanır. İlk yumurta akına ardından ise hindistan cevizine bulanır. 170 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir. Afiyetler Olsun …
http://pratikevyemektarifleri.com/havuclu-kurabiye-tarifleri.html