Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Kasım '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
95
 

Havuçlu Tarçınlı Kek

Havuçlu Tarçınlı Kek
 

Hazırlama Süresi; 20 Dakika
Pişirme Süresi; 25 Dakika
Kalori; 300 kalori

Biliyorum ki Issız Adam sonrası meşhurluğu artan kekimiz artık kek denildiğinde akla ilk gelenlerden. Onlarca havuçlu kek tarifi arasında ben sizlerle kendi favori tarifimi paylaştım. Hem kolay bulunur malzemelerden yapılması, hem kısa sürede hazırlanması ile kısıtlı zamanlarda sizin kurtarıcınız olacaktır.

Her güzel şey gibi, karbonhidrat yönünden zengin bu besini ince bir dilim olarak tüketmekte yarar olacağını yine de hatırlatmak isterim. Ben şeker miktarını abartmamaya çalıştım, bir nebze olsa da kalori miktarını düşürmeyi hedefledim. Siz de tarifte kullandığım bardak ölçülerini 3/4 oranına çekerek biraz daha kaloriden kısabilirsiniz. Tatlandırma için limon kabuğu ekleyebilir, biraz daha yaramazlık yapmak isterseniz damla çikolatayı havuçları koyduğunuz aşamada ilave edebilirsiniz.

Malzemeler
2 yumurta
1 büyük havuç (rendelenmiş)
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
1/2 su bardağı yağ (zeytinyağı olmamalı, farklı bir kokuya sebep oluyor, bitkisel yağ tercih edin)
1 kabartma tozu, 1 vanilin, 1 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı tarçın, yarım tatlı kaşığı karbonat

Püf Noktalar
Yumurta ve sütü keke başlamadan 5-10 dakika önce dolaptan çıkartın ve oda sıcaklığında dinlendirin.

Kekinizi yapmaya başladığınızda fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.

Şeker miktarını arttırabilirsiniz, ancak ben daha sağlıklı olması için az tutuyorum. Havucun şekeri ile birleştiğinde yarım bardak şeker yeterli oluyor.

Yapılışı
Öncelikle blender yardımı ile yumurtaları çırpıyoruz, gözenekler oluşmaya başladığında 1 bardak sütü ilave ediyoruz ve çırpmaya devam ediyoruz. Homojen olduğunda yarım su bardağı şekeri ve yarım su bardağı yağı da ilave edip çırpmayı sürdüyoruz. Karışıma unu, kabartma tozunu, vanilin, karbonat ve tuzu ekleyip çırpıyoruz. Burada çırpma işlemini fazla uzatmamalıyız, 3-4 dakika yeterli olacaktır.


Son aşamada rendelenmiş havucu ve tarçını ekleyip artık sadece bir kaşık yardımı ile karıştırıyoruz, bu aşamada blender kullanmamalıyız ki havuçlarımız diri kalsın.

Kek kalıbımızı hafifçe yağlıyoruz ve ardından hamurumuzu kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtmaya başladığımız fırında 25-30 dakika kadar pişiriyoruz, 5 dakikalık ayarlamayı kekin rengine ve kabarmasına göre yapmanızı tavsiye ederim.

 

Kışladan Kampüse bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 5
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 86
Kayıt tarihi
: 03.06.13
 
 

Part time aşçı, full time finansçı   ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster