- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 64
Havuçlu Toplar

Havuçlu atıştırmalık toplar
Merhaba herkese,
Çocukların havuç yemesini kolaylaştıracak bir tarifim var.
Malzemeler
4 buyuk havuç
1 paket pötibör bisküvi
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı ceviziçi
1 çay bardağından az hindistan cevizi
Yapılışı
Havuçlar rendelenir, tereyağı ile birlikte 15 dakika tencerede suyunu çekene kadar kavrulur. Pötibör bisküvi önceden galete unu kıvamına getirilir. Ardından tarçın, ceviziçi ve ufalanmış pötibör bisküvi ilave edilir. Karıştırılır ve ocak altı kapatılarak soğumaya bırakılır.
Soğuyan karışımdan parçalar yuvarlanarak hindistan cevizine batırılır.
Afiyet olsun...
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!