- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 68
Havuçlu Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
1 tane havuç, 1/2 çay bardağı şehriye,
8 bardak su ( rakı bardağı olmalı),
1 tane küçük boy brokoli,
1/3 çay bardağı sıvı yağ,
1,5 tavuk bulyon tablet,
1 çay kaşığı toz biber,
1 yemek kaşığı un,
1 kase yoğurt.
Yapılışı:
İlk olarak 8 bardak suyu kaynatın. Brokoliyi yıkayıp orta büyüklükte parçalara ayırın. Havuçları soyup rendeleyin. Kaynayan suyun içine rende havuçları ve sonra şehriyeleri atın. Suyu 5 dk kaynattıktan sonra, başka bir kaba yoğurdu koyun ve içine 1 kaşık unu ekleyin. Çırpma teli ile iyice karışana kadar çırpın. Havuçlar haşlanırken içine tavuk bulyon tableti ekleyin. Biraz karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kaynayan sudan 2 kepçe kadar alın ve yoğurt olan kabın içine ekleyin. Yoğurt ile suyu birbirine karışana kadar çırpın. Yoğurdu da tencerenin içine yavaş yavaş ekleyin. Hemen ardından brokoli parçalarını da tencereye ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Son olarak yağı tavada hafifçe ısıtın. İçine toz biberi ekleyip iyice kızdırdıktan sonra çorbanın üzerine ekleyin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun. Sosyal medya hesaplarımdan takip edebilir ve yorum yapabilirsiniz.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Tarif, "hangi çorbayı yapalım" anımıza denk geldi, yaptık, bayıldık. Çok güzeldi. Teşekkürler
Kenan ışık 24.10.2018 9:09- Cevap :
- Ben teşekkür ederim. Afiyet olsun. Daha fazla tarif için sitemize de beklerim... 02.11.2018 9:30