Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ağustos '09

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Havuza girerken dikkat

Havuza girerken dikkat
 

Havuzlar ortak kullanım alanları ve burada çok dikkat edilmesi gereken noktalar var. Bulaşıcı hastalığa yakalanma riskinin oldukça fazla olduğu havuzlar, geri dönüşü olmayan hasarlar bırakabilir.

Deri üzerindeki bakteriler, genital akıntılar, idrar yolu akıntıları, hastalıkları ile kolayca bir hastalığa yakalanmanız mümkün. Ayrıca deri üzerindeki mantarlarla da ulaşma riski yaratan havuzlar sağlığınızı tehdit eden yerler olduğu için çok dikkatli olmakta fayda var.

Özellikle çocuklara daha kolay bulaşabilen hastalıkları havuz yolu ile alabilirsiniz. Hele hele hassas bir cilt yapınız varsa bakteriler yolu ile bunları daha kolay alabilirsiniz.

Havuza girdiğiniz yerin dezenfektasyonu nasıl yapılıyor? Ne kadar sıklıkla yapılıyor. Bunları mutlaka öğrenmek ve sonra girmek gerekir. Havuzlarda kullanılan klor mayoların rengini bozduğu gibi, akciğerlerde toksit etki yaratması gibi istenmeyen bazı yan etkileri de olabiliyor

Ayrıca ishal, idrar yolu enfeksiyonu, yara ve genital akıntısı olanlar havuza girmemelidir. Kişilerin bu konuda bilinçli olması ve başkalarının sağlığını da düşünmeleri gerekiyor.

http://www.turkiyeinternette.com/haber/5188-salik-havuza-girerken-dikkat.html
TİN
 
Toplam blog
: 384
: 1684
Kayıt tarihi
: 02.05.09
 
 

Yazmayı, okumayı, paylaşmayı, özgürlüğü seven, "BİLGİ"lenirken, "BİLGİ"lendiren dünya insanıyım. Lai..