Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '14

 
Kategori
Dünya Kadınlar Günü
 

Havva'nın kızları

Adem’i cennetten kovdurtan, Havva ananın kızları,8 MART KADINLAR gününüz kutlu olsun.  Adem, in cennetten, kovulma, sebebi, kadının aklı, dememişler, şeytanlığı demişler. Eşim, can yoldaşım, diyeceklerine, kaşık düşmanı demişler.  Güzel sözlerin yanı sıra, kadını küçük gören, kelimelerde, aşağılayan birçok söz duymuşsunuzdur. Kadının, saçı uzun aklı kısa. Buda o sözlerden biri. Neden saçımız uzun, aklımız saçımızdan kısa bir düşünelim…

Çocukluğumuzda başlarlarız, fedakârlık yapmaya ve kendimizi ikinci plana atamaya. Annemize yardım etmeye, evde kardeşimize bakmaya, kardeşimizin yaptığı suçları üzerimize almaya. Oyunlarda çıkan kavgalarda, ortayı bulmaya. Evdeki sorununlar, bize anlatılır, anlayışlı olmamız istenir. Kardeşimiz erkektir, onun bizim kadar, olayları anlayamayacağı söylenir, sorumluluk bize, ilgi ona verilir.   Sofrada başköşeye oturtulan erkek kardeşimiz olur. Evet, biz hep olgun olduğumuz için SAÇIMIZ UZUN.

Büyümeye başladıkça, sorumluluklarımızda artar. Bize, baştan çizilen, bir kaderi yaşamaya çalışırız. Kendimizden önce, düşüneceğimiz, hep birileri olur hayatımızda. Kendi hayatımız, ikinci planda yaşamaya çalışırız. Önce kendimizi düşünmediğimiz, bencil olmadığımız için, evet SAÇIMIZ UZUN.

Okul hayatımızda, yine kendimizden önce, ailemizi mutlu edecek, meslekleri seçeriz. Yaşam tarzımızı, onları üzmemek adına düzenler, eş seçimini bile,  ailemize, uygun olup olmadığına bakarak karar veririz. Kendimizi, yaşamadığımız için, evet saçımız uzun.

Kurulan, yeni bir hayatın içinde, eşimiz gibi çalışıp evimize katkıda bulunsak dahi eşimizi anlamak, evin tüm sorumluğu bizlere düşer. Daha sonra, buna birde çocuklar eklenir. Onlar için hayatımızı erteler, yapabileceğimizin en iyisini, çocuklarımızı, mutlu etmek adına yapmaya çalışırız. Mutlu etmek görevimiz, mutlu olmak en son düşüncemiz olduğu için, evet SAÇIMIZ UZUN.

Yaşantımızın, büyük bir bölümü, hayatımızdaki, insanları idare etmekle geçer. Evde kardeşimizi, okulda arkadaşlarımızı, iş arkadaşımızı, sevgilimizi, evlenince eşimizi çocuklarımızı, idare ettiğimiz için evet SAÇIMIZ UZUN.

Uykusuz, geçen gecelerin, sabahında, çocuğumuza gülümseyebildiğimiz her güne yeni umutla başladığımız, yoktan var ettiğimiz ve çocuklarımızı baş tacı edip kendimizi hiçe saydığımız için, evet SAÇIMIZ UZUN.

Herkese yetecek kadar sonsuz sevgimiz, bunu verecek cesaretimiz, hayatın tüm zorluklarına rağmen ayakta kalabilme, özelliğimiz olduğu için, evet saçımız uzun ve hatta aklımız kısa. Tüm bunları, yapabilmek için aklın kısa olması gerekir değilmi?

Saçımız ın uzunluğuyla bile, bu kadar güçlü olabildiğimiz için,8 Mart kadınlar gününüz kutlu olsun gerçekten.

 
Toplam blog
: 47
: 402
Kayıt tarihi
: 06.11.12
 
 

İzmir'de doğdum.  Adana!da yaşıyorum. Evli ve iki çocuk annesiyim. Uzun zaman bir gazetede köşe y..