Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '10

 
Kategori
Güncel
 

Hay, sizin ekseninize eşşekler kaysın!

Hay, sizin ekseninize eşşekler kaysın!
 

Türkiye'yi durdurmak isteyen dış odaklar ve onların içerdeki sesleri, şimdi de bir "eksen kayması" tutturdular.

Türkiye, klasik ekseninden kayıyormuş... Bunun anlamı şu; Bugüne kadar Batılı politikalara kuyruk olmuş Türkiye, artık kendi kararlarını kendi veriyor.

"Yeni bir dünya kurulur; Türkiye içinde yerini alır" diyen bir iradeden, "Türkiye kendi dünyasını kurar" iradesine geçişin hazımsızlıkları bunlar...

Türkiyenin ekseni neymiş ki, şimdi kayıyormuş?...

Çağdaş Batı değerleri mi?... Eğer öyle idiyse, neden bu ülkeyi AB'ye almamak için bin türlü bahane üretip ayak sürüyorsunuz.

Sizin istediğiniz eksenin ne olduğunu biz iyi biliyoruz. İstiyorsunuz ki, bu koca ülke, tarihine ve kültürüne sırt dönüp sizin kapınızda "ayakçı" olsun... Türkiye'ye çizdiğiniz eksen budur, sizin... Ne kapıdan içeri alacaksınız, ne de kapıyı terketmesini isteyeceksiniz!..

Yerli işbirlikçilerinizle birlikte, bu "iki arada bir derede" ama sonuçta daima "kapının önünde" durumunu yıllardır sürdürdünüz.

Şimdi, farklı bir irade var Ankara'da... Ya adam gibi birlikte olalım, diyor; ya da biz kendi yolumuzu çizeriz, diyor... Türkiye'yi kapı ayakçısı olarak görmek isteyenlerin telaşı da bu iradeden kaynaklanıyor.

Türkiye "doğuya kayıyormuş"... Ya, peki Türkiye şimdiye kadar nerdeymiş?... Batı da mı?...

Batılı ahlaksızlığı bir kere daha kendini gösteriyor. Bölgesinde giderek daha güçlenen, kendine özgü politakalar üreten Türkiye'den korkuyorlar. Bu korkularını da böyle ifade ediyorlar: "Türkiye'nin ekseni kayıyor"

Hay, sizin ekseninize eşşekler kaysın!...

Sizin eksen kayması dediğiniz, aslında bizim kendi eksenimizi bulma çabasıdır. Türkiye, asıl bugüne kadar ekseninden kaymış durumdaydı; şimdi kendi gerçek tarihsel eksenine oturuyor.

Gittikçe yaşlanan, küflenen ve çürüyen "medeniyetize" yama arıyorsanız başka kapıya!... Bundan sonra, sizin kapınızda elpençe divan duran bir Türkiye göremeyeceksiniz...

Hatta, yakında sizin Türkiyenin kapısında elpençe divan durmanız mukadderdir.

Hadi gidin işinize!...

Bizim eksenimizin ne olacağını tayin etmek size düşmez!

Biz biliriz bizim eksenimizi; eksenimiz kimseden sorulmamıştır!...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..