Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '08

 
Kategori
Haber
 

Hay senin ihalene....

Hay senin ihalene....
 

Ramazan paketi (!)


Ramazan paketi

Müslüman ülkelerin çoğu, genelde yoksuldur her nedense?

Bizim ülkemizde de yoksul vatandaşlarımız çoğunlukta. Belediyelerin, zengin vatandaşların kendini aklamak, adını duyurmak isteyenlerin vicdanını yılda birkez olsun temizlemeyi (!) düşünenlerin O mübarek ayı geldi.. Dini; suistimal etmeyen müslümanların da ayı, Ramazan ayındayız.

Çorum Belediyesinin ihale ile alıp dağıttığı Ramazan paketi, Çorum'lu yoksul vatandaşı çileden çıkardı. Ramazan paketlerini kucaklayıp evine gidenler, açtıkları paketin içindeki gıda(!) malzemelerinin küflü, kurtlanmış olduğunu görünce durumu mahalle muhtarı Ali Şahin'e bildiriyorlar.

Muhtar Ali Şahin'in belediyeye yaptığı şikayet üzerine Belediye Başkan Vekili Arif Erdal "konuyla ilgili "ince" bir araştırma yaptıklarını" açıklıyor ve "olayın siyasetle bağdaştırılmaması" gerektiğini ifade ediyor.

Çorum Belediyesinin "ihale" ile aldığı ramazan paketlerinin vatandaşa kasten (!) dağıtlmadığını düşünüyorum. Ne varki, dağıttıkları paketlerin ambalaj tarihine bir gözatmaları gerekmiyor muydu?

Ya da bir ikisini açıp bakabilirlerdi.

Başından sonuna kadar keşmekeş, vurdumduymazlık "bizde yaptık" "desinler" diye gönülden olmayıp "dağıtım olayına" kural gibi bakanların bir ayıbı bir yanlışı daha.

İçimden bir ses diyorki; Bunu yapanlarıda "paketlemeli"..

Gülriz Yiğit

 
Toplam blog
: 258
: 1033
Kayıt tarihi
: 10.08.08
 
 

Ankara'da doğdum. Balıkesir'in  ilçesi Ayvalık'ta yaşıyorum. TSM ve  tiyatronun biraz da olsa toz..