Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '15

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Hayal bu ya

Hayal bu ya
 

Sokaktaki kâğıtlar toplatılsa, boya mürekkep katkılı TL. damgası vurulsa, bu TL'ler ile ülkenin dört bir yanındaki dağların eteklerine taş kırma, parke taş, peyzaj üniteleri kurulsa, muhacirler de dahil ülkedeki 20 milyon işsiz vasıflı vasıfsız çalışanlara 5 er bin TL. tabanlı maaş önerilse, çaycısı, ofis boyu, temizlikçisi, ağır işçisi, güvenlikçileri, sağlıkçıları, nakliyecileri, mühendisleri vs. vs. sadece bu şantiyelerde iş imkânları sunulsa, diyorum. Üretilen bu taş peyzaj ürünleri ülkenin tamamında belediyelere pazarlansa ve il mücavir alanları, caddeleri, sokak araları petrol asfalt yerine parke taşlarla güzelleştirseler, mecliste kavga eden milletvekilleri iş çevreleri ile birlikte dünyanın dört bir yanına gönderilip sadece bu taş peyzaj ürünlerini pazarlasalar... 

Sokak kağıtlarını, dağları taşları altına dönüştürme kudretine ulaştırılmış olunsa.. Yurdum insanı emeğini taştan çıkarmış olma mutluluğuna eriştirilse, diyorum. HAYÂL İŞTE.         

HAYALE DEVAM

C.B.. ile M.B. anlaşsalar, atık kâğıtlar toplatılıp TL. olarak basılsa. Reel TL. banknotlara dönüştürülen bu atık kâğıtlarla, dövizi 3,5 tl.den, altını iki kat fiyattan alacağım, isteyene üç ay süre ardından, 2 tl.den sabit kura geçeğim dense.. Yine bu atık kâğıtlar, emekli maaşlarına, asgari ücrete bugün itibariyle 5 bin TL olarak geri dönüşüm halinde vatandaşa sunulsa.. Bununla birlikte her ev hanımları "ağır işçi" statüsünde değerlendirilip her biri bin tl. maaşa bağlansa.. Her doğan çocuğa iş sahibi olana dek, 5oo TL çocuk maaşı verilse..

İCAT

Karadeniz'in dağında taşında Dursun ile İdris kendi olanakları ile tabanca yapıyorlar. Biz ise 'icat çıkartma başımıza' diye, mucitleri, beyinleri içeri atıyoruz. Sonra da dışarıdan silah ithal edip döviz rezervlerini, alın biz yiyemedik siz yiyin, diye yabancı uluslara gönderiyoruz. Tüm olanaksızlıklara ve kısıtlamalara rağmen, ülkemiz gerçekten son derece yaratıcı kabiliyetler barındırmaktadır.

ALIM GÜCÜ       

Arz - Talep dengesinde önemli olan ALIM GÜCÜDÜR. Pahalılık ya da ucuzluk değildir. Vatandaşın satın alım gücü yükseltilebilmelidir ki, talep olabilsin. Talep yükseltildiğinde arz - sunum - hizmet - ürün devreye sokulur. Maaşların yeterli olması durumunda ürün ve hizmet kalitesi yükselir. Maaşla orantılı talep yükselmesinde arz artışı ürün imalatını, ziraat artışını, hizmet sektöründeki canlılığı tavan yaptırır.  Özel sektör - ziraatçı - imalatçı - esnaf - tacir - sanatçı - zanaatkar sübvanse edilir. SÜBVANSE (destek), 0 sıfır faizli ve uzun vadeli (15-25 yıl geri ödemeli) devlet kredileri olarak gerçekleştirilir. Örnek: Yüzbin TL na ihtiyacı olana devlet destekleme fonu yada başka bir isimle devlet, -banka aracısız- doğrudan destek verir. Ve yine özel sektör çalışanlarının tamamı devlet tarafından sigortalanılarak sigorta yükü özel sektörden alınır.

Dövizle iç piyasada ne işlem yapılmaktadır?

Personel giderleri TL ile. İç ticaret büyük oranda TL ile. Lokomotif sektör inşaat TL ile. Duble yol, köprüler, tüneller TL ile. Dövize gereksinim kalemleri; Petrol, petrol sahaları ülkemizde gani. Doğalgaz, petrolün üst katmanlarında bulunmakta. Enerji, ülkenin dörtbiryanı baraj dolu. Hammadde, altın, gümüş, uranyum, vs. su kaynakları dahil dünyanın en büyük rezervler sıralamasında ilklerdeyiz. İthalat kalemleri içerisinde tek ihtiyaç, yüksek teknoloji ve şuan yapılamayan makine ekipmanlarıdır. Bunların dışında duble yollar, tüneller, köprüler ve personel giderleri için TL ile gereksinimler karşılanabilir pek âlâ. Taş bizim, işçi bizim, demir bizim, çimento bizim, tuğla bizim, arazi bizim. Yol için inşaat için dövize gerek var mı? Yok tabi. Yüksek teknoloji ve makine için ise Çin Devleti ekonomik rol model alınır. Bugün taklit edilir, yarın, öteki gün daha iyileri yapılır. Çinliler bizim insanımızdan çok da zeki bir millet değiller. Adamlar Amerikan buick otomobillerini yapmaktalar. Dünya otomotiv ve elektronik devleri mecbur kalıp Çin'de fabrika açtılar.

Kavgaları bırakıp, insanımızın değerini bilirsek, bizler inanın çok daha mükemmellerini yaparız.

Altı üstü taş, demir, kağıt ve iş gücü..

ÜRETİM ÜRETİM VE YİNE ÜRETİM

   Gözardı edilemeyecek olan..

Acilen ziraat önceliğe alınmalıdır ve hız verilmelidir. Öyle ki, ürün ambarları kat kat artırılmalı ve de tıka basa doldurulmalıdır. Gıdanın hayatiyetini uzun uzun anlatmaya gerek var mı? Sanmıyorum.

           Kalın, sağlıcakla.      

 

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..