Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ağustos '19

 
Kategori
Kitap
 

Hayal Et Listele Yap - Steakley

Liste yapmak aslında hemen hemen her insanın günlük yaşamında kullandığı çok pratik ve etkili bir yöntemdir. Alışverişe listeyle çıkıldığında sorun yaşanması düşük ihtimaldir. Bir çerçeve çizerek hareket yönümüze rehber olur. O halde bu kadar işe yarar bir yöntemi motivasyonumuz için neden kullanmayalım?
Kitapta güzel fikirler verecek listeler paylaşılmış. Bunları oluştururken dikkat edilmesi gereken noktalar detaylıca anlatılmış. Öneririm.
 
Hayal Et Listele Yap
-Lia Steakley-
Dharma Yayınları
 
alıntılar...
 
Gerçekten devam ettirmeniz gereken konulardan birisi, sınırsız hayal gücünüzdür. İnsanlar, size "büyüdüğünde ne olacaksın?" diye sorduğunda vereceğiniz cevap hazırdır. Hatta bazen bu soruya birden fazla yanıtınız vardır. O zamanlarda cevabınız veterinerden, talk show sunucusuna veya astronot olmaya kadar her gün uçuk bir şekilde değişebilir. Hayal ettiğiniz geleceginizde herhangi bir sınır yoktur ve bir sürü şeyi aynı anda yapabilir ve gerçekleştirebilirdiniz.
 
Bu uzun yolun bir yerinde, hayallerimizin odağı , hayal edilebilenden ayrılıp elde edilemeyene doğru kayar. Eğlenceli olan yerine uygulanabilir olan veya riskli olan hayallerden sorumluluk sahibi hayallere kayarız. Ulusal Futbol Ligi'nde oynama arzusu, okullar arası lig oyunlarında oynama (ve kaybetme) ile söndürülür; uçmayı öğrenme isteği hiçbir zaman gerçekleştirilmez ve ressam olma arzusu, gelir getiren bir meslek nedeniyle ikinci plana atılır. Hayat devam eder ancak işler umduğunuz şekilde gitmez. Ya da o kadar tahmin edilebilir bir şekilde devam eder ki, kendiniz için hayal edilemez olanı hayal etmenin nasıl bir şey olduğunu unutmuş olursunuz. Hayal kurmayı unutursunuz. Hayal listesi fikri çok basittir. Yapmak için zaman bulamadığınız veya motivasyonunuzun olmadığı şeyler nelerdir? Bisikletle ülke turuna çıkmak mı? Aydınlanmaya ulaşmak mı? Çıplak yüzrnek mi? İnsanlar için doğal yaşam alanı olacak bir ev yapmak mı? Bu fikirleri not almanın, "hayatımda gerçekten ne yapmak istiyorum?" sorusuna yanıt vermede gerçekten çok yardımcı olduğuna ve isteğinizi gerçekleştirmeye giden
yolu gösterdiğine inanıyoruz. Bir liste oluşturmak - ve listedeki maddelerin yanlarına işaret koyma niyeti- hayallerinize odaklanmanızı, kendinize koyduğunuz sınırlardan kurtulmanızı ve bir zamanlar erişilmez görünen amaçlarınıza ulaşmak için motivasyon edinmenizi sağlar.
 
Toplam blog
: 51
: 197
Kayıt tarihi
: 15.12.17
 
 

Evrensel enerjiler ve kişisel gelişim. ..