Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '18

 
Kategori
Güncel
 

Hayal Etme, Gerçek Ol!

Sürekli hayal kuran, bir şeyleri hayal eden insanları fark ediyorsunuzdur. Çok güzel! Tabi bir yere kadar. Hayal kurmanın faydasız olduğunu söylesem muhtemelen şaşıracaksınız. Hiç gerek yok!

Bizim toplumumuzda hayal kuranların genelde kendileriyle barışık olmadığını, gayesiz ve amaçsız yaşadıklarını görebilirsiniz. Kısa tabirle; asosyal insanların daha fazla hayal kurduğunu ve sadece bununla yetinip kendilerini kalp masajı yapar gibi hayatta tutmaya çalıştıkları bir gerçektir.

Sosyal insanlar, çalışanlar, işi gücü ve bir hedefi olanlar buna ihtiyaç duymazlar. Onlar işlerinin ve ekmeğinin peşinde koşarlar. Uğraşlarını doğru icra etme gayesini gerçekleştirmeye çalışırlar. Kendileri yerine, o belirledikleri uğraşlar hayalleri için uğraşırlar. Kendilerinin ayrıca hayal kurduğunu çok nadir ve az görürsünüz. Çünkü sosyal insan, çalışan insan önce kendine karşı gerçekçidir. İçinde bulunduğu durum ve imkanlara saygı göstererek daha başarılı olma yolunda ilerlerler. Artık evren mi dersiniz, işin içindeki samimi etkileşmeme mi dersiniz bilemem. Fakat hayallerini işleri gerçekleştirir.

Bizim toplum dilediği kadar çalışmış olsa bu ülkede kültür ve sanat dayak yemezdi. Yan gelip yatanların sadece dilek taşına benzeyeme çalışmasını bu yüzden anlamam. Dilek ve hayaller için kök salanlar bu ülkeye, topluma ve çevresine zarar verendir. Üstelik bulaşıcıdır. Sizi de asosyal yaparlar.

Sosyal medyayı kullanan asosyal tipler vardır bir de. Bilirsiniz onları. Kendilerini olduğundan farklı gösteren tipler. Bilmiş ve bozuk Türkçeleri ile paylaşım yaparlar. Trajıkomik!

“Asosyal insanların sosyal mesaj vermeye çalışması’ 

Dönelim başa. Hayal kurmak, hayal etmek demiştik. Yoksa bu şizofreni mi kararı siz verin. Ama işi gücü, gayesi ve başarıyı doğru şekilde arttırmayı isteyenlerin hayale ihtiyacı yok. Onlar gerçekçidir.

Hayal kelimesine de haksızlık etmek istemem. Hayal sadece sanatta ve üretimde faydalıdır.

 “Hayal gücü” deriz buna. Bu hayal kelimesini sadece egomuz için kullanmamalıyız. Ve dışa aşırı taşmadığı sürece beyin içinde kalmalıdır. Çünkü düş ve hayal arasında fark var. Düş kurmak insanı da hürleştirir, bunu inkar edemem. Fakat bu işin aslını bilmeden algılamış gibi onu bunu düşleyen ve arzulayanlaradır sözüm.

Uzun lafın kısası, hayal kelimesine milli piyango muamelesi yapan tek milletiz. Bilirsiniz, şu çıksa bunu yaparım, şunu alırım, şöyle yaşarım.” Kusura bakmayın ama ne o hayal gerçek olur, ne de milli piyango tutar. O çekilişte sadece çekilen kendiniz olursunuz. Her şey havada kalır.

Devir hayal etme devri değil, gerçekçi olma devridir!

İster bu durumu bireysel, ister kurumsal, ister siyasi kabul edin, hiç fark etmez! Bu konuyu her şeye adapte edebilirsiniz.

Barış ve Sevgi dileklerimle.

 

 
Toplam blog
: 10
: 170
Kayıt tarihi
: 05.03.14
 
 

Konservatuar Mezunu ve Bilgisayar Mühendisiyim. ..