Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ağustos '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Hayal gücünün getirdikleri

Hayal gücünün getirdikleri
 

İstediğiniz bir şeye kavuşmak için önce arzu, sonra inanç gereklidir. Ancak bunlar tek başına yeterli olmayabilir. Önemli etkenlerden biri de hayal gücüdür. Birşeyi elde ettiğinizi hayalinizde canlandırmak, onu elde etmeye sizi bir adım daha yaklaştırır. Fikirler bütün servetlerin başlangıcıdır. Düşünceler hayal gücünün ürünleridir.

Yaklaşık yüz yıl evvel genç tezgahtar da bir gün zengin olacağını hayal ediyordu. Ama bunun nasıl olacağı hakkında fazla bir fikri yoktu.

Yaşlı bir kasaba doktoru kasabaya geldi, atını bağladı, eczaneye arka kapıdan sessizce süzülüp, genç tezgahtarla pazarlığa başladı.

Doktor ve tezgahtar, ilaç tezgahının arkasında bir süre konuştular. Sonra doktor çıktı. At arabasına gidip, geniş, eski tip geniş bir kazan ve kazanın içindekilerin karıştırılmasında kullanılan büyük bir tahta kaşık getirip, dükkanın arka tarafına koydu.

Tezgahtar kazanı inceledi, cebine uzanıp bir tomar para çıkardı, doktora uzattı. Tomarda tam olarak beş yüz dolar vardı, tezgahtarın birikmiş bütün parası. Doktor üzerinde gizli formülün yazılı olduğu bir kağıt parçası uzattı. Kağıtta yazılı olan şey son derece değerliydi! Ama doktor için değil! Bu sihirli sözcükler kazanı kaynatmak için gerekliydi, ama ne doktor ne de genç tezgahtar bu kazandan ne kadar muhteşem servetlerin çıkacağından habersizdi.

Doktor o ıvır zıvırı beş yüz dolara sattığı için memnundu. Tezgahtar bütün birikimini sadece bir parça kağıt ve bir kazana yatırarak büyük bir risk alıyordu. Yatırımın gün gelip altınla dolup taşacağı aklına bile gelmezdi.

Eski kazan, tahta kaşık ve kağıdın üzerindeki sözcükler rastlantısaldı. Kazanın yeni sahibi talimatlara doktorun hakkında hiçbirşey bilmediği bir sırrı ekleyince, kazanın garip performansı ortaya çıkmaya başladı.

Kim olursanız olun, nerede yaşarsanız yaşayın, ne işle uğraşırsanız uğraşın gelecekte ne zaman Coca-Cola sözcüklerini görürseniz, onun büyük zenginlik ve nüfuz imparatorluğunun sadece tek bir fikirden ortaya çıktığını ve eczane kalfası Asa Candler'in gizli formüle karıştırdığı esrarengiz harcının hayal gücü olduğunu hatırlayın! (x)

(x) Napoleon Hill - Düşün ve zengin ol.
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..