Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

02 Şubat '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Hayal kırıklıkları neden yaşanır?

Hayal kırıklıkları neden yaşanır?
 

İnternet Google Görseller


HAYAL KIRIKLIĞINDAN DEPRESYONA

Hayal kırıklığı sonrasında oluşan kendini değersiz görme, yeteneklerini fark edememe ile yaşanan hayata küsme hangi süreçlerden geçerek depresyona dönüştüğünü uzmanlar bu akşam ÜLKE TV’de ‘İyi Bak Kendine’ programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Hayal kırıklıkları neden yaşanır?

Yaşam zorluklarına karşı direncin kırılması ve kişinin hayal kırıklıklarına sürüklenmesinin evreleri nelerdir?

Hayal kırıklıkları sebebiyle depresyona giren kişilerde özgüven sorunları görülür mü?

Hangi ümitsizlikler hayal kırıklıklarının temelini oluştururlar?

Hayal kırıklığı yaşayan kişi neden sürekli kendini suçlar?

Hayal kırıklığı yaşayanlar neden her şeyin suçlusu olarak kendilerini görerek depresyona girerler gibi soruların cevaplarını uzmanlar bu akşam İyi Bak Kendine programında Uğur Canbolat’a değerlendirecekler.

Hayal kırıklıkları nedeniyle depresyona giren kişilerde öğrenmiş çaresizlik durumları yaşanır mı?

Girdiği her işte başarısız olan ve tekrar işsiz kalan kişiler hayal kırıklıklarını gidererek nasıl tamir edebilirler?

Bin bir mutluluk hayali ile evlenen kişiler hangi hayal kırıklıkları ile evlilik sorunları yaşamaya başlarlar ve bu durun aile çatışmaları ile nasıl depresyona dönüşür?

Hayal kırıklığı nedeniyle depresyona sürüklenen kişilerin tedavileri diğer depresyon tedavilerine göre ne gibi farklılıklar içermektedir gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak İyi Bak Kendine programının konukları Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi’nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Alper Evrensel ve Uzman Psikolog Yıldız Burkovik olacaklar.

Hayal kırıklıkları nedeniyle yaşanan depresyon tedavisinden neler yapılmaktadır?

Terapinin etkisi hangi durumlarda etkin gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, ‘iyibakkendine@ulketv.com.tr’ adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde tanınmış Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Şaşırtan beyin sanat ilişkisini, insan beyninde yer alan 30’a yakın sanat merkezini, hayalet ağrılarda ve sinestezi de nöropsikoloji biliminin yaptığı çalışmaları ve sonuçlarını yorumlayacak.

Uğur Canbolat’ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala’nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların ‘Koruyucu Ruh Sağlığı’ programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30’dan sonra ÜLKE TV’de.. ÜLKE TV TÜRKSAT 2 A uydusu, KABLO TV, DIGITURK 38. ve D-SMART 94. kanaldan izlenmektedir.

NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Nevzat Tarhan Hocama, ''İyi bak kendine'' prog. hazırlayıp sunan Sayın Uğur Canbolat Beyefendiye ve NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Hastanesinin değerli uzmanlarına bizlere ışık tuttukları için teşekkür ediyoruz.

Sağlık huzur dolu bir yaşam hepimizin olsun.

''Melekler yüreğinizden öpsün''

Sabiha Rana

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..