Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Hayal kurmak güzeldir.

Kime sorsanız hayal kurmak güzeldir der. Deneyin sokaktan geçen 10 kişiden en az 5'i hayal kurmak tabi ki güzeldir diye karşılık verir. Evet güzeldir aslında ama belli kurallar çerçevesinde. Evet insanın hayalleriyle mutlu olması için bile kurallar vardır. Şöyle açıklayayım.
 
Hayal kurmak kalbinizle istediğiniz şeyleri gözünüzün önünde canlandırırken bir süre gerçek dünyadan kopmak demektir. Bu yüzünüzde dışardan 'durduk yere niye gülüyor bu? ' dedirten bir tebessüm oluşturur. Siz kuralları merak ettiniz tabi hemen başlıyorum. Hayal kurmak geleceğe yönelik ve sadece sizin hayatınıza yönelik bir şeydir. Eğer siz hayalinizi başkası üzerinden kuruyorsanız çok yanılırsınız, çok kırılırsınız. Bu hayal kurmanın en önemli kuralıdır. Siz hayalinizde sanki sizin yaşamanızın nedeni o'ymuş gibi hayatınızı, hayalinizi ona bağlarsanız çok yanlış yapmış olursunuz. Siz hayal dünyanızda onunla mutlu yaşarken o gerçek hayatta zamanla uzaklaşır sizden. Sizin sevginiz, sizin istedikleriniz, sizin umutlarınız fazla gelmiştir ona ve o ufak yalanlarla yavaştan geri adım atmaya başlar. Siz ise gerçek dünyada döndüğünüzde ( tabiki siz o uzaklaşında fark edersiniz gerçek dünyayı ) o çoktan yol almış olur. Siz bakakalır, olanlara şaşırırsınız. Pişman olur lanet edersiniz o hayallerinize. Ve siz ne yaparsanız yapın o sizi çok seven aşkınızdan ölen insan sizin hayalleriniz başladığı yani sizi kendine bağladığı an uzaklaşır sizden. 
 
Başka bir kural ise yine bununla bağlantılıdır. Siz siz olun hayalinizde başkasının mutluluğunu iyiliğini düşünmeyin. Çünkü emin olun o düşündüklerinizin hayalinde başkalarının yüzleri, başkalarının mutlulukları var. Siz bencil olun. Evet evet bencil. Kelime anlamı her ne kadar çirkin olsada bu dünyada bencil olanlar mutludur her zaman unutmayın. Ve mutlu olmaksa amacınız mutlu olun, uzak olun, soğuk olun, sevginizi asla ama asla belli etmeyin işte o zaman sizi sevenler sizin mutluluğunuz için uğraşır. Siz iyi oldukça üzülür, arka sıralara atılır ve siz kötü oldukça mutlu edilir, en ön sırada misafir edilirsiniz. 
 
Bırakın her şeyide kendi mutluluğunuzun hayalini kurun. Mesela hayalinizdeki evin içinde bir eşiniz, sevgiliniz olmasın siz olun ev sizin istediğiniz gibi döşenmiş olsun bir de köpek ekleyin kedi ekleyin evinize yanlız yaşayın. İki kişilik yatakta yayıla yayıla yatın, yanınızda uyuyanı hayal etmeyin. Sabah sizi biri öperek uyandırmasın siz her sabah o saate küfrederek uyanın. Masaya iki tabak koymayın mesela tek tabak koyun ve kalan herşeyi siz yiyin güzel bir sofra hazırlayın kendinize hem yemeğinizi yiyin hem gazetenizi okuyun saatlerce kahvaltı edin. Akşam yemeğinde alın tek bir kadeh ve en güzelinden bir şarap koyun o kadehe sevdiğiniz şarkıya eşlik ederek yudumlayın, tek başına olmanın verdiği huzur ile bağırarak söyleyin şarkıyı sesiniz kötü bile olsa. Ve böyle bir çok hayal. Demek istediğim hayaliniz sizin hayatınız olsun sadece siz olun. Zaten eğer ilerde yanınızda olacak biri varsa elbet olun ama şimdilik üzülmemek için siz kendiniz için hayal kurun.
 
Toplam blog
: 11
: 1116
Kayıt tarihi
: 13.03.11
 
 

1994 doğumluyum, İstanbul'da yaşıyorum. Lise 3. sınıf öğrencisiyim. ..