Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Hayal Kurmak Hayal Oldu...

Hayal Kurmak Hayal Oldu...
 

Şu an bir şarkı dinliyorum; “Rüya gibi uçan yıllar/ Biraz durun, durun biraz/ Kaybolan günlerim için/ Hesap sorun, sorun biraz…” diye devam ediyor.

Ne zaman dinlesem bu şarkıyı tatlı bir hüzün sarar yüreğimi. Hüzün vaktim geldi demek ki…

Yılar öncesini düşünüyorum da nasıl acele ederdik zamanın, yılların bir an önce geçmesi için. Sanki zaman geçtikçe hayallerimize bir adım daha yaklaşacak belki de kavuşacaktık günün birinde.

Yıllar birer birer geçti, hayallerimizin çoğuna kavuşamadık ama olsundu, yeni yıl yeni umutlar demekti, umut fakirin ekmeği misali devam ettik hayal kurmaya, hayal kurma özgürlüğümüz vardı.

Biz hayaller kurarken, birileri de bizim hayalleri yıkmanın peşinde inatla çabalıyordu görmedik, belki gördük ama önemsemedik.

Bir gün kaldırınca başımızı hayal aleminden ne görelim, hayallerimiz gerçekleşmediği gibi mevcuttan da geri gitmeye başlamış hayatımız.

Hal böyle olunca yeni hayaller kurmak şöyle dursun, kaybettiğimiz ve kaybetme ihtimalimiz  bulunan diğer kazanımlarımızı kaybetme telaşı sarmaya başladı iyice.

Çocuklara ve kadınlara yaşatılan kocaman bir yara varken,

Güvenlik kaygıları yüreklere yerleşmişken,

İşsizlik oranları yükselme eğilimine girmişken,

Her şeyden öte Ülkemizin, Milletimizin geleceği ile ilgili endişelerimiz içimizi bir kurt gibi kemirirken, nasıl yeni hayaller kurabilir, beklentiye girebiliriz yeni yıldan.

O nedenle yeni bir yıl heyecanlandırmıyor beni. Yeter ki mevcudu koruyabilelim modundayım.

Bu saatten sonra nerede hata yaptık diye sormanın da anlamı yok bana göre.

Şimdi tez elden bir şeyler yapmalı, huzur içerisinde hayal kurabileceğimiz günlere ulaşmanın yollarını keşfetmeli ve yürümeliyiz yeniden birlik ve beraberlik içerisinde.

Ayrıştırmadan, kinden, intikam duygularından arınmış bir halde kenetlenmek gerek! Başka seçeneğimiz yok! Bunu sağlayacak olan da ülkeyi yönetme iddiasında olan siyasilerdir. Öncelikle halkı birbirine düşman edecek söylemlerden uzak durulması gerek. Bir fazla oy uğruna insanlar birbirine düşman edilmemeli. Bunun geri dönüşü olmaz çünkü.

Tansiyonun düşürülmesi için iktidarından muhalefetine herkese görev düşmekte. Lütfen ülkedeki yüksek gerilim hatlarına dikkat edin.

Başarmak zorundasınız!

Başarmak zorundayız!

Aksi halde yazık olacak Ülkemize ve her birimize… 29 Aralık 2017

 
Toplam blog
: 278
: 1431
Kayıt tarihi
: 20.11.10
 
 

Bir Kamu Kurumundan emekliyim. Bloğumda; yaşadıklarımı, çevremde gözlemlediğim olaylar ile kendi ..