Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayal kurmayı unutmak

Hayal kurmayı unutmak
 

Hayalleri sınırlamak yaşamı sınırlamak gibi geliyor bana


Hayal kurmayı unutmak bana kalırsa yaşamayı unutmak demek. Hepimizin hedefleri var ve ulaşmak için çabalıyoruz. Hedef belirlemek de hayallerle başlar. Hayallerimiz ne kadar büyük olursa hedeflerimiz de o kadar yüksekte olur. Ama burada unutulmaması gereken nokta hedeflere ulaşmak için etrafımıza at gözlüğü takıp bakmamak ve yeni hayaller kurmayı unutmamak. Hayal kurmak hayatın tadı, tuzu, biberi.

İnsan bazen gerçekleşmeyeceği bildiği şeylerin de hayalini kurar, doğaüstü olayların da hayalini kurar. Hayal kurmanın sınırı olmaz ki… Hayalleri sınırlamak yaşamı sınırlamak gibi geliyor bana.

İnsanlar farkında olmadan kendi kendilerine sınırlar koyuyor ve onlarla yaşamaya alışıyorlar. Hayallerimizi sınırların dışına taşıyalım ve kendimizi bu sınırlardan kurtaralım.

Hayal kurmayı unutmuş olanlar çocukları izlerlerse bunun ne kadar kolay ve eğlenceli olduğunun farkına varabilirler. Çocukların hayal gücü öylesine kuvvetli, hayalleri öylesine sınır tanımaz ki!  Çocukluktan yetişkinliğe geçen zaman içinde unuttuklarımızı tekrar çocuklarla çocukluğumuza dönerek öğrenebiliriz.

Hayal kurmadan yaşanan bir dünya düşünemiyorum. Hayal kurmak yaratmanın ve üretmenin de başlangıcı. Bugün kullandığımız her şey sınır tanımayan hayallerin ürünü değil mi?

Hayallerimizi geniş yüreğimizi ferah tutalım.

 

Esra Eray 

Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışmanı & Şifa Terapisti & Telkin Terapisti & Sembol İletişim Uzmanı & İnsan Kaynakları Uzmanı

hayatrehberleri@gmail.com 

İşiniz su gibi rast gitsin, yolunuz su gibi aksın, hayatınız su gibi ferah olsun, ışığınız bol olsun

 

 
Toplam blog
: 78
: 839
Kayıt tarihi
: 19.03.13
 
 

Spiritüel Yaşam Koçu & Nefes Koçu & Reiki Grand Master/Teacher & Akaşa & Kişisel Gelişim Danışman..