Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '12

 
Kategori
Teknoloji
 

Hayal ortağım

Hayal ortağım
 

Teknolojinin ilerlemesi, insanların farkına varması çözümler üretmesi ile birlikte hayatın içinde ki engeller birer birer gitmeye başlıyor.

Eğer yürümediği halde her yere gidebilen, araba sürebilen, çalışabilen, anne veya baba olabilen, yüksek bir raftan teknoloji sayesinde ayağa kalkan sandalye ile yüksek ki bir şeyi kimseden yardım istemeden istediğini alan, sizin yanınızda ayakta durarak sandalyesiyle ilerleyen bir tanıdığınız olsa! Toplu taşımayı birlikte kullandığınız, yollarda binalarda çevre düzeni ona uygun olduğundan yardım almak durumunda kalmayan bu engelli arkadaşınızı engelli görür müydünüz?

Engel yaşanılan zorluklarda fark edilen bir şey, inanın engeller ile karşılaşılmadığında, hayatını zorlaştıracak engeller olmadığında, engelli tanıdığınız da kendini engelli görmez.

Bilmediğiniz bir sır vereceğim: engeller ile karşılaşmadığında engelli olduğunu unutuyor engelliler.

Görmeyen birini düşünün teknoloji sayesinde okuyabiliyor, istediği yere beyaz bastonu ve çevre düzenleri sayesinde varabiliyor, cep telefonu kullanıyor ve gazete haberlerini, köşe yazarlarını, birçok eğitim dosyasını ve sesli kitaplara ulaşabiliyor, evleniyor, anne veya baba olabiliyor, çalışıyor o zaman siz onu o da kendini engelli görür mü?

Engelinden dolayı kendini mutsuz hisseder mi?

Hayatın içinde eğer engeller yok ise, engeller yaşanmıyorsa kişi kendindeki engelli görmüyor.

Bu anlamda yapılan tüm projelere ve emeği geçen, kurumlara, yetkilere ise teşekkür etmek istiyorum. Yazıma bu şekilde bir giriş yapmamadaki sebep, görme engellilerin hayatında ki önemli bir engeli daha yok eden güzel bir projeden bahseden bahsetme isteğimdir.

Projenin ismi Hayal Ortağım. Ne kadar güzel bir isim adeta değil mi? hayal olduğunu düşündüğüm bir şey gerçeğe dönüşmüş. Görme engelli arkadaşlarımızdan hala henüz duymamış olanlara da bir müjde olsun.

Projeye destek veren YGA (Young Guru Academy) sıra dışı liderlerin yetiştiği, tüm dünyaya iyilik yapmak için ulusal ve uluslararası projelerin içinde yer alındığı, bir hayal kurma ve o hayali gerçekleştirme gibi amaçları olan bu okulun öğrencilerinin gönüllü olarak da yer alması ise projeye ayrı bir güzellik katıyor.  

Turkcell Hayal Ortağım projesi görme engellilerin hayallerini gerçekleştirmeye başladı.

Turkcell’in engellilere, görme engellilere yönelik yer aldığı birçok projesinde olduğu gibi, Hayal Ortağım projesinde de önemli bir ihtiyacı karşılanmış oldu. Cep telefonu üzerinden ücretsiz olarak gazete haberlerine, köşe yazarlarına, YGA tarafından görme engelliler için hazırlanmış sesli eğitimlerden, Turkcell Bilgi servislerinden, birçok eğitim dosyasına ve sesli kitaplara ulaşmayı sağlayan bir dizi önemli konular içeriyor.

Görme engelli arkadaşlarım artık aldıkları gazeteyi okutmak için bir gönüllü aramak zorunda kalmayacak. Haberleri takip ettiğinden gündeme yönelik arkadaşları ile sohbet edebilecek.

Bilgisayar veya internet kullanamayan ama cep telefonuna sahip tüm görme engelli arkadaşlarımız istedikleri zaman ve yerde cep telefonları ile bilgiye ulaşmış olacaklar.

Nasıl mı? Çok kolay… 8020’yi arayarak ücretsiz olarak bu sisteme kayıt olunabiliyor. Sistem üzerinde şu anda köşe yazarları, ekonomi, kültür sanat ve benzeri konularda haberler, bilgisayar, sesli kitaplar ve eğitim dosyaları bulunuyor. Talebe göre yeni eklemeler ve gelişmeler de mutlaka ileriki zamanlarda olacaktır. İnternet kullanmadan evde, otobüste, trende ya da yürürken gazete okuyabilmek hayalken artık böylece gerçekleşmiş oluyor.

Turkcell Hayal Ortağım servisi sadece görme engelli abonelerin faydalandığı ücretsiz bir servis!

Görme engelli aboneler, önce www.hayalortagim.comsitesinden kayıt formunu dolduruyor sonra engelli raporunu sisteme (forma) yüklüyor; 24 saat içinde 8020’yi arayarak servisi kullanmaya başlıyor. İşte hepsi bu kadar kolay!

Tüm görme engelli arkadaşlarımız faydalansın diye bu platformdan bu sefer ki yazımı bu konuya ayırdım.

Sevgilerimle…

 
Toplam blog
: 108
: 2338
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Bu Blogda; Engelleri her şeye rağmen aşarak hayatı engelsiz yaşamaya çalışan; eş, anne, çalışan, ..