Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '12

 
Kategori
Sinema
 

Hayalet Sürücü Serisi: 2 film 1 arada

Hayalet Sürücü Serisi: 2 film 1 arada
 

Marvel'in en baba çizgiroman karakter uyarlamalarından birisi olan bu film serisini de yorumlamak ve sinema severlere bir katkı sağlamak istedim. Şimdi gelelim efsanenin yorumuna...

FİLM   : Ghost Rider 1 (2007)

TÜR    : Çizgi Roman Uyarlama

PUAN : 10 üzerinden 10

Uzun zaman sonra bu kadar etkilendiğim bir film olduğunu söyleyemem. Bu tip filmlerde aradığınız hemen herşeyin olduğu harika bir film. Öncelikle Nicolas Cage garantisini verelim. Bu adam bu işi gerçekten çok iyi yapıyor kabul edelim.

Derdiniz iyilerin kazanmasıysa bunu en vahşi yoldan yapan acımasız bir kahramanımız var. Bu konuda sizi yeterince tatmin edecektir. Eğlence arıyorsanız, en vahşi sahnede bile akıcı ve etkileyici şekilde çekilmiş sahnelerle karşılanacaksınız. Aşk arayanlar bu filmde bulabilirler.

Son olarak kendi içinde tutarlılık arayan varsa bu mutlaka bu filmde mevcut, yani lanet konusunu işlerken lanetin insan üzerindeki özelliklerini son damlasına kadar ortaya koyan sahnelerle dolu film. En güzelini söyleyeyim, ölmeyeceğinden emin olan birisinin yanyana dizilmiş 10 helikopter pervanesinin üzerinden motorsikletle atlaması yeterince çarpıcı bir sahne sanırım.

Filmde aradığınız herşey var. Ancak çizgi roman uyarlama türünü sevmiyorsanız bu filme neden 10 üzerinden 10 verildiğini anlamanız mümkün değil. Çizgi roman uyarlama sevmeyenlerdenseniz beni puanımdan ötürü eleştirmek için filmi izleme işine girmenizin pek mantıklı olmayacağını şimdiden söyleyeyim.

 

FİLM  : Ghost Rider2 (2011)

TÜR   : Çizgi Roman Uyarlama

PUAN: 10 üzerinden 8

Tüm zamanlar içerisinde izleyip de en çok etkilendiğim filmlerden birisi olan hayalet sürücünün birincisindeki o kurgu bütünlüğünü ikinci filmde bulamadığımı üzülerek belirtmek istiyorum.

Birinci filmdeki mistik havadan eser kalmamış ikinci filmde. Hatta yönetmen de dahil olmak üzere öyle sanıyorum ki filmin gişe rakamı dışında hiçbirşeyi düşünmeden çekmişler bu filmi.

Filmdeki mantık hatalarına girmek istemiyorum ama girmezsem uyuyamam

1) Şeytan işi gücü bırakıp niçin bir çocuğu peşliyor?

2) Çocuk nasıl bir çocuktur da şeytan tarafından durdurulamıyor?

3) Şeytan da nasıl bir şeytandır ki kontrolünden çıkan bir sürücüye verdiği gücü bir başka sürücüye verip işi temize havale etmiyor?

4) Birinci filmde hayalet sürücüyü görenin rengi atıyordu (normal olarak), bu filmde gören nedense çok da tınlamıyor.

5) Birinci filmde kefaret bakışını kullanarak adalet dağıtıyordu, bu filmde bu bakış nereye gitti?

Bu ve benzeri mantık hataları bir kenarda dursun, niçin Cristopher Lambert karizması daha uygun bir sahneye monte edilebilecekken kıytırık bir papaz olarak filme sokulmuş bunu da en azından ticari olarak anlamak mümkün değil.

Neticede birinci filmin ardından birinciye oranla daha salaş bir ikinci filmle karşı karşıyayız. Ancak serinin devamı olması hatrına izlenebilir bir film olduğunu söyleyebiliriz. Peki görsel efektler nasıl derseniz her zamanki gibi o biçim ama sizi keser mi bilmem. Beni kesmedi.

 
Toplam blog
: 352
: 2915
Kayıt tarihi
: 05.06.10
 
 

Jack Amca, düşünsel dünyasındaki gelişmeleri dışa vurmak niyetiyle başladığı yazı yazma sevdasına..