Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Eylül '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Hayaller ve hedefler

Hayaller ve hedefler
 

İçimizde bazıları yaşamda hiçbir tat almadıklarında; yaşamı bir hayal olarak görürler; çünkü onlar için hiçbir şeyin önemi yoktur. Hepimizin sahip olduğu ve kendimize has özelliklerimiz vardır. İşte hayaller ve hedefler benzersizdir. Birini çok heyecanlandıran bir şey diğer biri için sıradan bir şeyden ibarettir.

Hayal kurarken içimizdeki her şeyin üstesinde gelen bir kalb ve beyin, çevresine cesaret, şefkat verirken Hayallerimiz her zaman hedefimize bağlanmamak gerekiyor. Hedefimizi belirleyen nesne, cesaret ve sonsuz bir İnancı taşımalı ki hedefimize ulaşa bileseniz

Hayaller insanın içindeki tür tüyü canlandırsa da. Siz her zaman hedefinizi belirleyin ve varılacağınız nokta sizler için her zaman olumlu olur.

Hayata atılacak adımlar sürekli bir riskin unsurudur. Tıpkı sevgi ve başarıda olduğu gibi hayatın her alanında insanoğlunu bir hayal mutlaka zihinde oluşmuştur. Bazen kendimizi kandırırız, buna gereksinimimiz de vardır aslında. Bazen içsel olmayan düşüncelerde kullanıyoruz. Günümüz küreselleşen bir Dünya’da git gide insanoğlunun hedefindeki hayal kurma ideolojisi artarken içimizdeki sayıların, içimizdeki hislerin bizlere uğur getirdiğine inanırız. Aslında uğurun getireceği bir şey olmadığını bil sekte hayallerle düşler arasındaki gerçekler bizleri bu yönlere sevk etmektedir.

Düşlerde ve serüvenlerde vardı. Oysa ne düş ne de serüvenler inançlı geliyor. Her şey olağan idi insanoğlunu düşsel hayaller âleminde Her insan gibi içimizdeki var olan düşerlere kapılıp elimizden olmayan nedenlerden dolayı bazı düşlere dalıp git sekte hayaller içimizdeki kıpırdamalar hep var oldukça hedeflediğimiz noktaya bir adım daha yaklaşabilmekteyiz. Hedeflenen yol doğru ise hedeflenen hayaller doğru yere adım atmıştır. Yol doğru değilse hedeflenen hayaller doğru yere saplanmamıştır.

Hepinize nice sağlıklı bir bayram dilerim.

 
Toplam blog
: 67
: 1093
Kayıt tarihi
: 13.09.08
 
 

Anadolu üviversitesi menzunuyum. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak  İzmirde faliyetime devam..