Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayaller ve tatil

Hayaller ve tatil
 

hayalleri yaşamak ve tatili benimsek kadar güzel ne olabilir!


Her yazın başlangıcında, insanın içinde coşmaya başlayan duygular, özlemini duyduğu kendine has bir zamanı bekler. Sadece kendisi için en iyisini istediği, en özel anın yaşandığı zamanları kullanma ihtiyacıdır bunlar. Bu sürece sürüklenirken, var olmaya başlayan hayaller sonbaharda baş gösterir ve ilkbaharın girmesiyle coşmaya başlar. Tıpkı kışın donan suların ve karların ilkbaharın ılık sıcaklığında çözünerek erimesi ve akması gibi bir duygudur bu. Kabına sığmaz bir türlü, eğer yapmaya karar verilmiş ise. İşte o karar anında devreye giren hayaller hep sizi bir yerlere sürükler. Otobüste giderken, sigaranızı içerken, çayınızı yudumlarken, denizin kenarında ya da bir yeşillik alanda otururken... bitmek bilmeyen her yerde hayalleriniz sizinle birlikte adım atar. Yaşanılması en doğal ve güzel duygulardan biridir bence bu. Hayalsiz yaşam olmayacağı gibi, plansız bir tatilde olmaz. Bırakın hayalleriniz sizi yönlendirsin ve tatilinizi şekillendirsin. Bunun için gerekli olan ortamı bulmak size kalmış. İlhamın nerden geleceği belli olmaz.

Tatili planlarken, yaşanılan o heyecan, vücudunuza gençlik iksiri aşılanmış gibi enerji verir. Kısacık yaşam döngüsünde bile kelebekler, göğe yükselmenin, sıcaklığı hissetmenin ve 3 günlük yaşamlarında kendi nesillerini çoğaltabilmek için çiftleşebilecek eşi bulmanın coskusuyla uçarlar. Zaman onlar için kısıtlayıcı unsur olsada, o kısa zamana bile karşı koymaktadırlar. Geleceklerini düşünerek, eşlerini düşünerek ve yarını olmayan bugünü yaşayarak zevk almaktadırlar. Onların hayal dünyası bence, bizlerden çok daha güçlü ve güzel. Çünkü bizlerin kısıtlandığı bir zaman dilimi yok, belki 70 sene sürecek bir zaman diliminde görülecek 70 yazın tadını farklı almak bizim elimizde. Bunu algılamak için, gerekli materyali keşfetmek, duygularımızı yönlendirmek, kararlarımızı değerlendirmek ve isteklerimizi belirlemek sadece bize ait. Olumsuz bir durum söz konusu olmadığı sürece, yaşanılacak ortalama 70 yazın kendi güzelliklerini tatmak yine bizim ellerimizde. İster hayallerle dolu bir yaz olsun, ister planlı bir yaz, isterse süpriz bir yaz.... Unutulmaması gereken tek şey, her tatil yaşanmaya değer ve her yaz bu amacı gerçekleştirmeye olanak sağlamaktadır.

Biraz geç kalmış gibi olsada bende içimdeki duyguları çoşturacağım, hayallerimi yaşayacağım güzel bir tatilin planını yapmaya başladım. Az yemek, bol yüzmek, deniz sesini duyarak uyumak, gece kumsalda yıldızları seyrederek dilek tutmak, balık yakalamak, arada internetde gezinmek, eşimle sıcak bir içtenliği paylaşmak ve daha niceleri için... Dilerim sizin de tatilleriniz ve hayalleriniz yaşam bulur, sevgiyle kalın.
 
Toplam blog
: 75
: 735
Kayıt tarihi
: 09.06.10
 
 

Dünü yaşamış yarını ise umutla yaşamaya devam etmek isteyen bir gönül dostuyum. Her söznüzle, her..