Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Şubat '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayallerimiz mi? Peki ne zaman?

Hayallerimiz mi? Peki ne zaman?
 

Michelangelo's David.


"J.K.Rowling. Tüm dünyada 400 milyon kopya satan Harry Poter serisinin yaratıcısı. Kitaptan edindiği 1 milyar doları aşan servetiyle, bir kitap yazarak dolar milyarderliğine çıkan ilk kişi oldu ve Rowling aynı zamanda İngiltere'nin en zengin kadını ünvanını elde etti."

Hepimizin hayalleri var elbette. Peki ne kadarımız hayalimizin peşinden koşuyoruz? Rowling bu noktada her zaman hayranlık duyduğum bir kişidir. O herkese ve özellikle sinir bozuculukla geçimini sağlayan kıt düşünceli mekanik insanlara hayal gücünün hiç de hafife alınamayacağını, yani "hayalperestliğin gücü"nü göstermiştir.

Peki Fransızca da bilen bu İngiliz bayan nasıl ulaştı bu başarıya? Yanıtı bana sorarsanız "cesaret". Çünkü O, kimi zaman işsizlik maaşıyla geçinmiş olsa da en büyük silahı olan hayalgücünden vazgeçmeme cesaretini gösterebilmiş, bu yolda sabırla devam etmiştir. Chris Widener tam da bu noktada o can alıcı cümlesini ne de güzel kurmuş. Üstadın, 5 metreye yakın devasa bir mermer bloktan dünya çapında üne kavuşan bir şaheseri (Davut heykeli) nasıl ortaya çıkardığını anlattığı "İçimizdeki Melek-Michelangelo'nun Sırrı" adlı kitabında şöyle diyor:

"HEPİNİZİN İÇİNDE, DIŞARI ÇIKARILMAYI BEKLEYEN BİR BAŞYAPIT VAR"

Son olarak; içinizden bir ses hayalleriniz ve idealleriniz için size her gün "bugün harekete geç" diye sesleniyorsa cesaret edip, ona kulak verin. Hayatta ne uğruna nelere sabır gösterdiğinizi; üç kuruşluk durumlarda beş kuruşluk değer vermek zorunda kaldığınız ve kendi değerinizi kaybettiğiniz anları hatırlayın. Unutmayın ki başlangıçta nakit anlamda bir değeriniz olmasa da kendi değerlerinizle yükselebilirsiniz. En azından itiraz etme hakkınız olacak ve gelecekte bir gün en azından "denedim" diyebilmenin mutluluğuna erişeceksiniz. Neden Siz de Rowling veya 350'den fazla şirketin sahibi Richard Branson gibi olmayasınız?

Artık cesur olma zamanı, gecikmeden harekete geçin. Geçmişinizin tutsağı değil, geleceğinizin mimarı olun! Zorlu yolculuğunuzda şansınız bol olsun!

 
Toplam blog
: 18
: 851
Kayıt tarihi
: 18.01.09
 
 

Üniversitede Sanat Tarihi eğitimi, Fotoğraf meraklısı, Yazma heveslisi. ..