Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Hayallerimizden korkuyorlar

Hayallerimizden korkuyorlar
 

Ne yazık ki yaşadığımız toplumda hayal kuran insanlara hala kuşkuyla yaklaşıyorlar. Hayaller kaygılandırıyor insanları, ürkütüyor. Oysa bugünün gerçekleri yüzlerce hatta binlerce yıl önce birilerinin hayali değil miydi? Önce hayali kurulmamış olsa aya ayak basabilir miydi insan? Bugün teknolojisinin yakaladığı birçok yenilik 150 yıl kadar önce Jules Verne'nin kitaplara yazdığı hayalleri değil miydi.

Hayaller ne yazık ki dilimize yerleşmiş kimi deyimlerle de aşağılanmış ve dışlanmışdır. "Hayalperest olma", "Hayale kapılma", "Hayali bırak" v.s.

Oysa aşk bile hayalle başlamaz mı? Hele hele ilk aşk hayalle karışık yaşanan bir yaşam rüyası değil midir? Öyleyse neden korkar insanlar? Neden hayallerden, hayal edenlerden korkarlar? Çünkü hayaller sınır tanımamaktadır. Çünkü hayal eden biri değiştirebilir ancak bu dünyayı.

Ve hayalleri olmayanlar kendi kurdukları sahte dünyanın yıkılacağı korkusuyla hayallere, hayal edenlere gizliden gizliye bir savaş yürütürler.

Yazı yazan insan hayal eden insandır. Önümüze dökülenler çoklukla hayallerimizdir bizim. Bazen bizden daha gerçek olan hayallerimiz.

Kendi toplumumuz ve coğrafyamızla ilgili bir özeleştiri yapmamız gerekirse dünya üzerindeki çok önemli pek çok buluşun Batı'daki bilim adamları tarafından hayata geçirildiğini görürüz. Otomobilden, uçağa, elektrikten, telefona, bilgisayardan sinemaya kadar çağı etkileyen pek çok buluş hep başkalarına aittir. Bu buluşların hepsi mucitlerinin hayali, hayal gücüdür. Batı teknolojide önümüze geçmiştir. Çünkü onlar hayallerin önündeki tabuları 250 yıl kadar önce kaldırmayı başarmışlardır.

Hep hayal kuran ve hayalleri nedeniyle de şu karmaşık yaşam içinde hiçbir alanda başarılı olamayan bendeniz hayal kurmaya inatla devam edeceğim. Silahın, cinayetlerin özendirildiği bir toplumda yastığımın altına silah yerine hayallerimi koyarak uyumaya devam edeceğim.

Hayallere inanmayanlar sadece bugünün gerçekleriyle yaşamaya mahkumlar. Ve hayallerden ne kadar kaçarlarsa kaçsınlar gelecek bir yerlerde bir takım tuhaf adamların hayalleriyle kuruluyor, kurulacak...

Siz siz olun uyumadan önce saatinizi ve hayalinizi kurmayı unutmayın.

 
Toplam blog
: 179
: 2576
Kayıt tarihi
: 21.01.07
 
 

Barışa ve kardeşliğe inanıyorum. Türkiye'nin yaşadığı tüm sorunların kardeşlikle çözümlenebileceğ..