Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '16

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayallerimize adım adım

Hayallerimize adım adım
 

HAYAL=HAYAT


Her şey hayal etmekle başlar. Hayallerde beynimizde, düşüncemizde oluşur. Biliyorsunuz ki beynimiz iki yarım küreden oluşur. Ve bu iki yarım küre iş birliği yaparak çalışırlar. Sol beynin işi: Matematiksel işlemler, analiz, dil, bilim, mantık iken; Sağ beynin işi: hayal gücü, sanat, müzik, sezgiler, üç boyutlu düşünme ve sentez dir. Ve bizler hayal kurduğumuzda sağ beynimizi çalıştırırız, sol beynimizle de o hayalimizi gerçekleştirmek üzere adım atarız. 

Hayatımız da, hayallerimiz aslında bir nebze bizlerin amaçlarıdır. Hayallerimizi gerçekleştirmek üzere çalışırız. Hedeftir onlar bizim için. Çok istersek, inanırsak, çalışırsak ulaşabiliriz. 

Azim, kararlılık çok önemli. Pozitif olmak, asla yarım bırakmamak. Çünkü genelde en ufak bir olumsuzlukta, tökezleme de, kötü bir eleştiride bir çoğumuz vazgeçebiliyor. "Aman zaten olmayacak bir şeydi, adı üstünde hayaldi diyor". Ancak unutmayalım ki başarılı insanlar; her ne olursa olsun hayallerinin peşinden koşan ve asla yarım bırakmayan kişilerden oluşur. Negatif dış etkenlere karşı sağır, kör ve dilsiz olmamız ve hedefe odaklanmamız gerekiyor. Hayatımız da yarım bıraktığımız her hayalimiz aslında bizlerin omuzlarında bir yük haline geliyor. Aklımız hep orada kalıyor. Keşkeler başlıyor. Bu keşkeler başladığında ardından umutsuzluğumuz, mutsuzluğumuz, bezginliğimiz geliyor. Oysa ki hayat cesur insanları sever.

  • Amaç
  • Seçenekler
  • Uygulamak

Amaç bizim hayalimizdir, seçenekler amacımıza ulaştıracak yollardır ve uygulamak tüm bunları yılmadan, üşenmeden, ertelemeden yerine getirmek için harekete geçmektir. Uygulamaya geçtiğimizde başarısızlıklarımızda olacaktır, bu başarısızlıklara üzülmek, pes etmek yerine bunlardan deneyimler edinip başya bir yolla amacımıza yönelmektir.

Başarısızlık=Deneyim=Başarı dır bunu asla unutmayalım.

Ve kesinlikle negatif düşüncelerden kendimizi arındıralım, beynimiz bu düşünceleri barındırır. Ve biz nasıl düşünürsek hayatta bize onu verir. 

Walt Disney'i herkes tanıyordur tahminime göre. Peki yeterince hayal gücü olmadığı için çalıştığı gazeteden kovulduğunu duymuşmuydunuz? Kovulduktan sonra başarısız olduğunu düşünceydi acaba şu an bizler onu tanıyor olabilirmiydik? O bunu başarısızlık olarak görmedi, sadece edindiğim bir deneyim diyerek hiç bıkmadan ve pes etmeden devam etti.

  • Üşenmeyin
  • Ertelemeyin
  • Vazgeçmeyin

Hayallerinizin gerçek olması dileğiyle,

S.E - Yaşam Koçu

erem73@hotmail.com

 
Toplam blog
: 23
: 104
Kayıt tarihi
: 26.02.16
 
 

   02/08/1973 Füssen / Almanya'da doğmuşum. Yaklaşık 30 seneye yakın çeşitli firmalarda muhasebec..