Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '16

     
    Kategori
    Deneme
     

    Hayallerin de canı var

    Hayallerin de canı var
     

    Hayalin de bir canı var. Tıpkı biz insanlar gibi. Ölmelerine izin vermeyelim, yaşatalım onları.


    Dünya ölen insanlardan çok hayallerini öldüren insanlarla dolu. Her yer ölü hayal yığını. İnsandan çok hayaller var. Bir o kadar da cansız hayaller. Bir hayal bir insanı, bir insan da bir hayali yaşatır. Biz yaşatamıyoruz. O bizden kaçıyor. Biz inatla kovalıyoruz ama sonunda pes ediyoruz. Kazanan hayal oluyor bu yarışta ama bir süre sonra sahipsiz kalınca o da ölüveriyor.

    Sahipsiz hayaller var bu dünyada sahibini bekleyen. Acele davranmazsak kaybolacaklar. Ölü hayaller yığınına bir hayal daha eklenecek. Sonra bir tane daha, bir tane daha... 

    Küçük bir hayal bile insanı yaşama tutabilir. Küçümsemeyin küçük diye. Küçük hayaller bir sonraki büyük hayallerin başlangıcıdır aslında. Adım adım, yavaş yavaş gidilir en yüksek hayale. Hedefler doğrultusunda sapmadan, sabırla, azimle, yılmadan ulaşılır hayale. Çıkışı zordur ama dorukta bizi bekleyen daha güzel şeyler var.

    Hayallerimiz var, her yeni güne birlikte uyandığımız. Hayatımızda kimse olmasa bile yaşama tutunduğumuz bir hayalimiz var. Tutalım ucundan. Eninde sonunda yorulup teslim olacaktır bize. Hayalin de bir canı var. Tıpkı biz insanlar gibi. Ölmelerine izin vermeyelim, yaşatalım onları.

    Hayallerimizi küçümseyen insanlardan uzak duralım. Onlar hiç hayal etmeyen insanlar. Kendileri gibi sizi de hayallerinizi de küçülteceklerdir. Buna izin vermeyin.

    Birazdan gün doğacak. Yine bir hayalle uyanacağız. Kucağımıza, kalbimize koyacağız onu. Yüzümüzde bir tebessüm oluşacak. Emin ve sağlam adımlarda yürüyeceğiz arzu ettiğimiz hedefe doğru. Hayallerimizi ezmeden, çiğnemeden onlarla yaşayalım, hayat verelim onlara, nefes verelim; onlar da bize. Gününüz aydın olsun, hayalleriniz daim olsun.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 120
    Kayıt tarihi
    : 07.01.16
     
     

    Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü öğrencisi, Yazar, Okur. Seyy..