Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hayallerine cesaretle yürü

Hayallerine cesaretle yürü
 

Hayaller ve çocuklar


Kendin ol,

Hür ve özgür ol, hem düşüncende, hem eyleminde, hem vicdanında, hem de inancında

Cesur, cüretkar ve coşkulu ol

Mert, net, kesin ve kararlı ol...

Dünya rahat yeri değil. Hayat iyinin yanında kötünün olduğu gibi her zaman seni güzellikler ve zorluklarla sınayacaktır. Bu yüzden binlerce yıllık insanlık tarihinde olduğu gibi insanlar her zaman kendi çıkarları için seni zorlayacaklardır.

Baskı ne yönden gelirse gelsin, sen sadece ama sadece doğru olanı yap ve kendi yolunda yürü. Ama sakın, hayatın sana her şeyden, her olaydan ve her kişiden verdiği mesajları görmemezlik etme. Allah’ın her şeyden ve her insandan sana konuştuklarını dinle ve hedefine doğru yürü.

Sen bu yolda yürürken insanlar seni anlamayacaklar ve yargılayacaklardır. Bilindik kalıpların dışında sen çıktıkça seni suçlayacaklardır. Neden sürüdeki diğerleri gibi hareket etmediğini sorgulayıp, sana duygu sömürüsü yapacaklardır.

Sen sen ol, kimsenin seni sömürmesine izin verme. Yoksa tükenen sen olursun. Yoksa bir başkasının hayatını yaşayan bir köle olursun.

Bu bedende ve bu bilinçte tek bir hayatın var. Doğru, iyi, faydalı, ahlaklı, edepli, adap bilen ve akıl, hikmet, kuvvet ve güzellikle davranan, çevresine ışık saçan ve hizmet eden birisi olmak için tek bir hayatın var. Sırat köprüsünde hesap verirken bir tek sen olacaksın, başka kimse yanında olmayacak.

Hayallerine ve planlarına ulaşmak için tek bir hayat var. O yüzden bu fırsatı iyi kullan. En değerli kaynağın olan zamanı iyi kullan. Ancak bencil de olma ve ailenle, sevdiklerine ve dostlarınla bu yolda yürü.

Senin önüne koyulan engelleri, kendi kendine koyduğun sınırlamaları aş. Kim ne der ya da acaba bu işin sonucu ne olur diye gereğinden fazla plan yapma. Yönünü belirle, hazırlan ama kervanı yolda diz. 2/3 planla, 1/3 yaşa.

Unutma ki her şeyin başı bu hayatta kabuldür. Her şeyi, her insanı ve her olayı olduğu gibi kabul et. Seni kabul etmeyenlere de takılma. Seni olduğun gibi seven seninledir, gerisi ise misafir.

 

Sevgiler,

Promete Şems

 
Toplam blog
: 7
: 254
Kayıt tarihi
: 12.08.13
 
 

Kah bir Promete çıkar insana ateşi verir. O ateş ki insanın cehaletini temizler, aklını arındırır..