Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayat...

Hayat...
 

Dâhil olmasan da dâhilsin bu hayata. İstediklerimizi yapıyormuş gibi gözüküp aslında istediğimiz hiçbir şeyi yapamamanın üzüntüsünü çekiyoruz. Bizim istediğimiz gibi mi yaşıyoruz hayatı yoksa hayatın bizden istediği gibi mi bilmiyorum. Biz mi problem yaratıyoruz hayatımıza yoksa insanların problemleri mi problem hayatımızda.

Hiçbir şeye dâhil olmadan yaşamak mümkün mü acaba? Çünkü hayatta her şey birbiriyle bağlantılı. Bir şeye dâhil oldun mu bir sürü şeye dâhil olmak zorunda kalıyorsun. Diğer bütün insanların dâhil olduğu şeylere. İşte o zaman sıradanlaşıyorsun. Diğer insanlar gibi olmaya başlıyorsun. Hayat denen bu oyunu onlarla, dâhil olduğun zorunluluklarla oynamaya başlıyorsun. Diğer insanların arasına senin de dâhil olduğunu bilmeden belki. Başka bir yolu var mı bilmiyorum. Herkesin farklı bir yaşantısı varmış gibi gözükse de hayalini kurduğumuz farklı hayatlara sahip olmak için aynı sahnede aynı oyunu oynuyoruz aslında. Her şeyi kontrol ediyormuş sanıp hiçbir şeyi kontrol edememenin farkındalığı içinde hayatımızı sürdürüyoruz.

Hangimiz istediğimiz hayatı yaşayabiliyoruz? İstesek de istemesek de sonumuz bile aynı. Başlangıcımızın aynı olduğu gibi…

 
Toplam blog
: 47
: 2023
Kayıt tarihi
: 29.07.06
 
 

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı “Piyano” ve “Kompozisyon ve Orkestra Şefliği” ..