Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hayat akarken! …

Hayat akarken! …
 

Arkasından koşuşturduğumuz, ya da bizleri peşinden sürükleyen hayat; üç-beş günlük ömürden ibarettir. Sayılı günlerimiz o veya bu şekilde zaman içinde akıp, giderken; çocukluğumuz, gençlik yıllarımız, derken yaşlandık/yaşlanıyoruz.

En güzel yıllarımız; henüz olup, bitenlerin farkında olmadığımız ve hayatın zorluklarıyla yüzleşmediğimiz çocukluk yıllarımızdır. Bu zaman dilimi; yetişkinlerin bize sevgiyle baktığı ve yanlışlarımızın hoşgörü ile karşılandığı güzel günlerdir. Görselliğin ön planda olduğu bu yaşta; göze hoş görünenler hafızamızda yer edinerek, tazeliğini/varlığını sürekli korumuştur. İzlediğimiz bir bayram töreni, bindiğimiz bir salıncak, sahip olduğumuz bir oyuncak bir türlü aklımızdan silinmez/çıkmaz.

Ergenliğe geçişte hayat biraz daha farklılaşır. Algılama değişir yargılar ve renkler belirginleşir. Yaşanan değişimler, davranışlarımıza yansımaya başlar. İçimizde fırtınaların koptuğu bu dönem kısa sürelidir.

Ergenlik tez elden yerini gençliğe bırakır. Gençlikte sıra dışı/uç düşünceler çoğalır, yargılar keskinleşir ve kişiliğimize yansır. Bizim gibi düşünmeyen, bizim gibi davranmayan ve bizim gibi giyinmeyenler; bize göre aklıselim olmayanlardır. Yargılayarak/eleyerek dışladığımız etrafımızdakiler, bizden olmayanlardır. İş sadece etrafla sınırlı kalmaz, ülkeye ve dünyaya bakış açımıza da etki/sirayet eder. Bir yandan günü birlik işlerle uğraşırken, zamanımızın çoğunu dışımızda kalan oluşumları düzeltmeye çalışmakla geçiririz.

Hayat çarkının acımasız dişleri arasında ezilerek şekillenen gençliğimiz, yerini olgunluğa bırakır. Henüz geminiz batmadan, ancak alabora olmak üzere iken, limana sığınırız. Kalan yolu kat etmek için, her şeyin yeniden gözden geçirilmesi gerekir.

Bu arada açılan yaraların, kırılan kalplerin ve kaybedilen zamanın hesabı yapılmaya başlanır. Şayet hasar büyük ise, burada zamanın çoğu tadilatla/onarımla geçer. İçine girdiğimiz hayat döngüsü sürerken, sona doğru gelindiği hissi uyanmaya başlar.

Derken vakit daralır, derman/takat azalır, telaş başlar ve yeniden yolculuk zorlaşır.

 
Toplam blog
: 251
: 447
Kayıt tarihi
: 29.12.07
 
 

Emekli; Öğretmen, Yönetici ..