Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '14

 
Kategori
Deneme
 

Hayat bir anda hiç geçmeyen saniyeler

Hayat bir anda hiç geçmeyen saniyeler
 

Bazen hani hayat ömrümde şöyle bir geldi geçti deriz hiçbir şeyi anlamadan hissetmeden geçti deriz.

Hayat bir anda hiç geçmeyen saniyeler bir anda da bir ömür geçen ömür birkaç saniye yaşanmış gibi gelir.

Hayatın acıları izleri yüreğimizde derin izler açarak ilerler ne kadar yaşanılası duygu varsa yaşadım ama bir şey anlayamadım da deriz aradan zaman geçtikten sonra.

Aslında acıları yaşarken geçmeyen zaman birde bakarsın ki yıllar geçmiş o acılarla geçen zamana verdiğin gözyaşı hiç değmezmiş yürünen bu hayat yolunda yoldaki o çukura takılarak beklemeye değmediğini anlarsın lakin işte olanlar olmuştur zaman bir anda geçmiştir.

Sanki her şey bir rüya ya da hayat bir rüya ya da yaşanılanlar bir rüya. Bazen anlaşılmaz hangisinin rüya hangisinin gerçek olduğu muamma sır. Sadece sorgulamadan yaşamak gerekir. Yaşatmak yaşamak gerekir.

Yitirilenleri sonradan görmek en büyük kayıptır. Onaramadan geçen yaşanmışlıklarla bir noktaya takılı kalmak aşkın şarkılarını söylemeden ağlamak sevildiğini bilmemek adına gönlünü sevgiye kapatmak hep ben demek.

Yıkıntılarımız bir deniz kıyısında yıkıntılarımıza bakmak görmek en büyük erdemdir. Yıkıntılarımız görerek inşa etmeye yönelmek en güzelidir. Ödünç hançeri yüreğimize saplamadan önce bunu fark etmek herkese nasip olmaz.

Hayat yolunda kendini suçlardan arındırmak için ön yargılı olmamak gerekir. Arkanda kalanlara bakma önünde rast geleceklerine odaklan ilerle durma.

Çekilen sıkıntılar aşkı bulmak için belki yanıttır beklide görmek için gönül kapını açmalısın sorgulamadan yaşamalısın. Çok yanılmak belki de kalbini sağlamlaştırmak aşkı anlamak hatta anlamamak içindir aşk anlaşılmaz ki şekil verilmez ki bırakırsın kendini onun kollarına ne gelirse sunarsa yaşarsın gider.

Belki o zaman rüyamı gerçek yaşanılan hayat mı gerçek yoksa aşk mı gerçek anlaşılır ya da anlaşılmadan hayat son bulur son bulduktan sonra hayat her şey anlaşılır lakin oraya da bir şeyler götürmek lazım ki karşılaşasın yalnız kalmayasın.

Mehmet Aluç

 
Toplam blog
: 959
: 197
Kayıt tarihi
: 04.06.13
 
 

Ben Mehmet Aluç 1962 Malatya Doğumlu. Ortaokul mezunuyum. Çocukluğumda okuma hevesim Tarkan çizgi..