Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '17

 
Kategori
Felsefe
 

Hayat bir miktar yanlışı kaldırır

Hayat bir miktar yanlışı kaldırır
 

Doğru bir hayat için mücadele etmek akıllıca değil. “Sana göre bana göre” den de vazgeçtik böyle bir hayat anlayışı hayatı öldürür.

Mutluluk bir şeyi atıp başka bir şeyi almak değil, bir şeyin olumsuzluklar çıkarıldıktan sonra kalan kısmıdır; bulutlu diye gökyüzünü atabilir misin?

Ben bu insanlara anlatamıyorum, iyilikçi olmayın-her şey kendi tepkisini doğurur-siz iyilik iyilik diye bağırınca birileri de çıkıp kötülük diye bağırıyor; dervişler sakallarını sıvazlayarak yılanları uyandırıyorlar. Bu gün dünyadaki kötülüklerin, savaşların, kavgaların belki yarısı sözde dünyayı kurtarmaya çalışan bu iyilikçiler yüzünden.

Bazı kötülükleri, o da bizi yok etmeye çalışan kötülükleri durdurmaya çalışacağız hepsi bu. Bazı suçlara izin vermeyeceğiz. Kanunlardaki ahlak, kural vs maddeleri çıkarın. Paramı alamaz, insan bedenine ve hürriyetine yönelik suçlar, değerlerime hakaret edemez o kadar. Başımıza gelenlerin çoğu bu maddeler yüzünden.

Bana iyi insan denilmesini hakaret sayarım, iyi insan nedir ya! Şöyle biri, böyle biri de; şu şu özellikleri var de, eyvallah! Tutturmuşlar iyi insan-kötü insan, hadi gidin ya!

Ben her şeyi yaparım kardeşim. Kırmızı çizgim öldürmek/yaralamak/işkence etmek, istemediği bir şeyi yapmak, malını parasını almak, hakaret-küfür-aşağılama.

Kandırmakmış, kanmasın… Yalan söylerim, sözümde durmam, vefasızımdır, saygısızımdır, ahlaklı değilim, konuşmayı davranmayı bilmem temizliği giyinmeyi vs. bilmem, inanmam, cahilimdir vs. vs. Bunların hiçbiri insanı kötü yapmaz. Bunlardan dolayı bana kötü diyemezsin, beğenmiyorsan işine gelmiyorsa tercih etmezsin. Şunlara bak şunlara! Tekke sanki anasını satayım! Bu kadar iyilikçiyseniz Tanrıya ne gerek var!

Serbestlik olmadığı zaman yaşayamayız. Yaşadığımız dünyayı cendere gibi sıkan budur. Bizi mutsuz eden budur. Bu şekilde bir hayat insanların yapısına uymuyor. Bazıları diyecekler ki biz niye yapmıyoruz? Kelle kesiyorsunuz daha ne yapacaksınız! Çünkü iyilikçi-yasakçı düzen sizi etkiliyor ve karşılığı bu oluyor. Bu iyilikçi-yasakçı düzenin etkilemediği insanlar tavuk bile kesemiyorlar!

Çok şeyle uğraştığımız için asıl uğraşmamız gerekenlere yönelemiyoruz. Arkamdan konuşmuş. E napalım, konuşma o kişiyle. Söylerim bir dahakine önünden konuşur. Bana böyle şeyleri sorun diye getirme. Serbest değiliz, rahat değiliz; çünkü özgür değiliz, herkes kafasındaki düşüncelere göre hareket ediyor. Bütün bunların nedeni insanı sıkan yasakçı iyilik düzeni. Ne yapsan dönüp bir bakıyorsun, toplumu kontrol ediyorsun; çünkü toplum da seni kontrol ediyor.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..