Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Mart '08

 
Kategori
Haber
 

Hayat bir yarışma gerisine karışma

Hayat bir yarışma gerisine karışma
 

fotoğraf milliyet


“Türkiye yarışıyor TV’ler para saçıyor!
Televizyonlarda yıllar önce olduğu gibi yarışmalar yine gözde... Yarışma programı yayınlamayan kalmadı, bazı televizyon kanalları da ekrana getirdiği yarışma sayısını artırdı... Televizyonlardaki yarışma furyasından karlı çıkanlar da, bu yarışmalara katılma şansını elde edenler oldu. Show TV’de “Var Mısın Yok Musun” ile “Söyle Söyleyebilirsen”, Star TV’deki “Kim 1 Milyon İster”, atv’deki “Şans Yolu”, Kanal 1’deki “Çarkıfelek” ve “Passaparola” ile FOX’taki “Şansa Bak”ın bir hafta boyunca ortalama ne kadar para dağıttıklarını araştırdık. Söz konusu yarışmaların bir haftada yarışmacılara toplam 625 bin YTL dağıttığı ortaya çıktı. (Milliyet 08.03.08)”


Bu yıl yarışmalara Acun Ilıcalı’nın sunduğu anlamlı bir yarışma eklendi. Yarışmanın anlamı şu, bilmeye gerek yok şansına bak, bilgi ne ki, şans her şeydir.


Öyle veya böyle bu tür yarışmalar milletin ümidini yitirmesini önlemede önemli bir etken bana göre. Orda olmadı şurada, şurada olmadı burada, öyle veya böyle size bir ekmek vardır. Tabii bu yarışmalar sadece ekmekle ilgili değil, size de bir lüks hayat imkanı vardır başkalarının beleşten kazandığına göz dikmeyin mesajı vermek ile de ilgili.


Yarışmalarda yanlış bir şey yok. Sadece yalvarma yakarma olmasa daha iyi olur. Nedense hariçten bağlananlar yalvarmayı pek seviyorlar.


Mehmet Ali Erbil’in cıvık çarkı felek yarışması aynı cıvıklık ile devam ediyor. O yarışmayı izleyenler, sunucunun sırtına alırken orası burası açılan kadınları, ayrıca beş yıldır sunucunun Fatih Ürek’in halası olduğunu seyrediyor.


Kim 500.000 ister yarışmasında ödül yükseldi kim 1.000.000. ister haline geldi, en cazip program bu. Alman televizyonundaki şekli bizimkinden biraz farklı sunucu bizim sunucu kadar zaman kaybetmiyor. Yarışma için sıra bekleyen diğer yarışmacı adayları kaybedilen zamana sinir oluyorlardır.


Hasan Kaçan yarışma sunucusu olarak kuru ve yavan bir profil sergiliyor. Bence o yarışmayı sunarak karizmayı çizdirdi.


Ahmet Çakar bikini giyme iddiası sonrasında sunduğu yarışma programının reytingini artırmıştır. Başka türlü onun yavan yarışma sunuculuğu da çekilir gibi değil.


Başbakan hanımlardan üç çocuk doğurmalarını isteyince bu yarışmalar daha anlamlı hale geldi. İş yok güç yok, gelecekle ilgili endişeler hep kapıda, doğrun bacılar doğurun, yarışmalara katacak bebeler doğurun. Her türlü yarışma var, bilene de, bilmeyene de. Biri de size çıkabilir, siz doğurun. Yakında en çok doğuranlarla ilgili yarışmalarımız da başlayacaktır.

Hayat bir yarışma, gerisine karışma.

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..