Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '15

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Hayat birlikte, oyun birlikte

Hayat birlikte, oyun birlikte
 

#hayatbirlikte, #oyunbirlikte


Bir hikaye anlatacağım sizlere. Bu hikayenin kahramanı çocuklar. Hayatımızda "Her çocuk özel, fakat bazıları daha "özel"dir" diyerek yola çıkan  Türkiye Özel Sporcular Spor Eğitim ve Rehabilitasyon Derneği (TÖSSED)' ten bahsedeceğim size.  Bu derneğin bir tek amacı var "insanların umudunu yeşertmek"

 
Geçtiğimiz günlerde "Hayat birlikte, oyun birlikte" sloganıyla çok değerli bir mektup ve kendilerine sembol olarak seçtikleri kırmızı topu göndermişler. Etrafıma anlattım, gelin bu projeye destek verin dedim. Nedense sonra yaparım şimdi uygun değil vb diyenler oldu sıklıkla. Nedense bu ülkede sosyal sorumluluk projeleri hep pazarlama mantığıyla hareket ediyor. Oysa bir gerçek var ortada. Zihinsel engelli bireyleri dar sınırlarından çıkarıp yaşamın içine çekmek için var gücüyle çalışıyor bu insanlar. Amaçları ne pazarlama ne de marka değeri yaratmak. Onlar insanlık adına, zihinsel engelli bireyleri spor ve sosyal etkinlikler çerçevesinde diğer bireylerle bir araya getiriyor ve onlarla kaynaştırmayı hedefliyor sadece. Kişisel olarakta hem iş hayatımda hem de kurumsal hayat sonrası en üzerinde durduğum konudur sosyal sorumluluk. Benden kim ne isterse koşa koşa gider yapmam gereken ne varsa seve seve yaparım. 
 
Mektuptaki satırlar Dilek Sabancı'ya ait. Onursal Başkanları Dilek Sabancı'nın söyledikleri çok değerli: 
 

"Zihinsel engelli çocuklarımızı kucaklayan Özel Olimpiyatlar Türkiye, bu özel çocukları hayata bağlamak, diğer yaşıtlarına karışarak toplumun bir parçası olmalarını sağlamak için spor gibi önemli bir araçtan yararlanıyor.

Onların yanı başında olmak, verdikleri mücadeleyi desteklemek ve başarılarını kutlamak bize sonsuz mutluluk yaşatıyor. Başarmak için ne kadar büyük ve güçlü gayretler içinde olduklarını görmek, onların ne derece ‘özel’ olduklarını herkese kanıtlamak için bize güç veriyor.

Özel Olimpiyatlar Türkiye olarak, bu amaçla yola çıktığımız 1982 yılından bu yana pek çok önemli engel ve zorluğu aştık. Bugün geri dönüp baktığımızda çok önemli bir mesafe kat ettiğimizi görüyoruz. En önemlisi, bu yolu özel sporcularımızın gayretleri, başarılarıyla taçlandırdık. Ne mutlu bize…

Evet, bu macera çok uzun soluklu ve meşakkatli... Biz yılmadan, yorulmadan yolumuza devam ederken, toplumumuzun her kesiminden bireyleri de, özel sporcularımızın yanında olmaya, onlarla birlikte vakit geçirmeye davet ediyoruz. 

Bunu başarırsak, özel çocuklarımızın hayatlarında hep birlikte çok büyük değişimler yaratacağımızdan eminim. Çünkü onların hayallerini küçülten değil; onlarla birlikte hayallerini yaşayabilecek insanlara ihtiyaçları var…" 

Evet, bu özel çocukların hayalalerini yaşatabilecek insanlara ihtiyaçları var. Gelin siz de bu oyuna dahil olun ve desteğinizi esirgemeyin. 

 
YSM 
 
 

 

Özel Olimpiyatlar Türkiye Hakkında:
Temelleri 1982 yılında Prof. Dr. Hıfzı Özcan ve Sakıp Sabancı’nın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kuruluşu kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki tek kuruluşudur. Özel Olimpiyatlar Türkiye, zihinsel engelli bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedeflemektedir. Detaylı bilgi için http://www.soturkiye.org.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

 
 
Toplam blog
: 127
: 121
Kayıt tarihi
: 25.03.15
 
 

1971 Çanakkale doğumlu, İstanbul'da yaşıyor. Melis, Maya Su ve Mira'nın annesi. Uzun yıllar sağlı..